Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Αντιδράσεις στα social media για το τελεφερίκ...στο Καρπενήσι


" Σήκωσε"πολλές αντιδράσεις στα social media η ενημέρωση που έγινε χθες, για την πρώτη φάση μελέτης κατασκευής που αφορά την σύνδεση τελεφερίκ της πόλης του Καρπενησίου με το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και η παρουσίαση έγινε από την Αντιπεριφέρεια της Π.Ε Ευρυτανίας.

Ο Δήμος Καρπενησίου με ανακοίνωσή του  χαιρέτησε όπως ανέφερε το άνοιγμα της κουβέντας για αυτή την συγκεκριμένη εκδήλωση, κάνοντας λόγο για στήριξη των προσπαθειών και πως είναι ένα σημαντικό έργο στη θετική κατεύθυνση.

Οι αντιδράσεις και οι σχολιασμοί όμως στην σελίδα του Δήμου και όχι μόνο..ήταν αρκετές αναφέροντας κάποιοι ότι πρόκειται για προεκλογικές εξαγγελίες.Είπαν πολλοί δε, ότι καλύτερα να κοιτάξουν να γίνει ο Δρόμος Λαμία-Καρπενήσι ,το Καρπενήσι-Αγρίνιο ,να ασφαλτοστρωθούν οι χωμάτινοι δρόμοι,να γίνουν οι ανάλογες υποδομές και πολλά άλλα που είναι πρώτη προτεραιότητα και όχι το τελεφερίκ που έχει τεράστιο κόστος.

Να αναφέρουμε,ότι κάτι ανάλογο είχε προταθεί στην πόλη του Βόλου για σύνδεση τελεφερίκ με το Πήλιο και το κόστος ήταν περίπου 40.000.000 ευρώ.Πάραυτα οι ενδιαφερόμενοι Γερμανοί αποσύρθηκαν.

Σίγουρα το Καρπενήσι διανύει από τις χειρότερες χρονιές που έχουν περάσει με νέο κόσμο να αναζητά την τύχη του σε άλλα μέρη ,ακόμη και στο εξωτερικό.Η κίνηση στα μαγαζιά πεσμένη,τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν και αυτά πρόβλημα και η πόλη τείνει να γίνει χωριό όπως αναφέρουν κάτοικοι.

Πρέπει να βρεθούν ουσιαστικοί τρόποι αντιμετώπισης και όχι μεγαλεπήβολα έργα με τεράστια κόστη που στην ουσία είναι και αδύνατο να γίνουν.Στην Ελβετία και στην Αυστρία μπορεί να βλέπουμε τελεφερίκ, σε αυτές τις χώρες όμως είχαν φροντίσει να έχουν οδικό δίκτυο, υποδομές σε όλα τα επίπεδα. 

Καλό είναι οι ιθύνοντες να είναι προσγειωμένοι με την υπάρχουσα κατάσταση γιατί είναι πολλά τα καθημερινά προβλήματα των Ευρυτάνων αλλά και ολόκληρης της Ευρυτανίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου