Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Τα Ηλιάκεια 2022 ως ευκαιρία για «βόλτα» Χαρδαλιά με ελικόπτερο


 

Τα Ηλιάκεια 2022 ως ευκαιρία για «βόλτα» Χαρδαλιά με ελικόπτερο – Ο ΥΦΕΘΑ δείχνει να  έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο Αλκιβιάδης Στεφανής


Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Μπορεί οι τιμές των καυσίμων να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη για τον πολίτη, όμως φαίνεται ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ανάγκη και επιδίδονται σε πτήσεις αναψυχής, τις οποίες και περιβάλλουν με τον μανδύα της απόδοσης τιμής.

Φαίνεται ότι οι πλέον επιρρεπείς σε αυτό είναι οι δυο τελευταίοι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής δεν δίσταζε να πάρει ακόμα και το μοναδικό ελικόπτερο που ήταν σε ετοιμότητα για να μεταφέρει ασθενείς από το Αιγαίο, προκειμένου να πάει 4ήμερο ταξίδι στα νησιά.

Σήμερα, ο πολυτάξιδος νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι θα παρευρεθεί αύριο στα Ηλιάκεια 2022, που γίνονται (όπως κάθε χρόνο) προς τιμήν του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Αντί λοιπόν να πάρει το αεροσκάφος με το οποίο θα μεταβούν όλοι όσοι θα λάβουν μέρος στην τελετή, θα πάει κατά πάσα πιθανότητα με ελικόπτερο. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι «Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην Κάρπαθο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στη νήσο Κίναρο, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στους τρεις ήρωες Πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και θα συναντηθεί με τη μοναδική κάτοικο του νησιού, την κυρά Ρηνιώ (κ. Ειρήνη Κατσοτούρχη)».



Η Κίναρος δεν διαθέτει αεροδρόμιο και η απόσταση Κίναρος – Κάρπαθος δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες με κάποιο σκάφος, εκτός κι αν κινητοποιηθεί πολεμικό πλοίο, πράγμα βέβαια απίθανο.

Και γιατί τον έπιασε ο καημός να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες στην Κίναρο, χωρίς να υπάρχει κάποια επέτειος; Μήπως τον έπιασε η νοσταλγία να πιεί καφέ με την κυρά Ρηνιώ, την οποία δεν αφήνουν οι πολιτικοί στην ησυχία της; Για να μην θυμηθούμε την επικοινωνιακή εξαφάνιση της κυρα Ρηνιώς όταν ο Αλκιβιάδης Στεφανής ήθελε να εμφανιστεί στις τηλεοράσεις χριστουγεννιάτικα ως σωτήρας της δήθεν εξαφανισμένης ερημίτισσας.

Δεν διαφωνεί κανείς με την απόδοση τιμών στους πεσόντες. Η απόδοση των τιμών πρέπει να γίνεται όμως στις συνθήκες που ζει η χώρα. Είναι προσβολή στην μνήμη των πεσόντων να χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για βόλτες με ελικόπτερο.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ότι στο μνημείο της Καρπάθου δεν υπάρχει η προτομή του θανόντα Έλληνα πιλότου σμηναγού Ηλιάκη, αλλά μια φιγούρα που μοιάζει στον «σωματότυπό του», ακριβώς επειδή είναι εφιερωμένο το μνημείο σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και σε όσους το πράξουν στο μέλλον.

Τα Ηλιάκεια 2022 ως ευκαιρία για «βόλτα» Χαρδαλιά με ελικόπτερο
Τα Ηλιάκεια 2022 ως ευκαιρία για «βόλτα» Χαρδαλιά με ελικόπτερο

Αν ο ΥΦΕΘΑ ήθελε οπωσδήποτε να αποδώσει τιμές στους πεσόντες στην Κίναρο, μπορεί κάλλιστα να το κάνει και στην Κάρπαθο, μνημονεύοντάς τους.


Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι βόλτες με ελικόπτερα είναι προκλητικές τη στιγμή που η κοινωνία υποφέρει; 

Armyvoice.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου