Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Αντιδήμαρχος Αγράφων προς Ζαχαράκη:Γιατι να εξαιρεθεί η Ευρυτανία απο το πρόγραμμα μετεγκατάστασης;



Ανοικτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων εγκατάστασης στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο εξήγγειλε η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής κ.Σοφία Ζαχαράκη κάνοντας λόγο για ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους) που θα μεταφέρουν την κύρια κατοικία τους και θα εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων κ.Παναγιώτης Γκορόγιας με ανακοίνωσή του αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς την αδικία στο να εξαιρεθεί η Ευρυτανία από αυτή την ευεργετική διάταξη καθώς ο νομός έχει πληγεί κατάφορα λόγω δημογραφικού.

Δείτε την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Γκορόγια:

"Η αστικοποίηση των τελευταίων ετών έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία όχι μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και της αναπτυξιακής διαδικασίας των άλλων περιοχών και πόσο μάλλον τις επαρχίας και των ορεινών περιοχών

Σαφέστατα η αναδιάρθρωση στους βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας στην επαρχία είναι τα «κίνητρα». Είναι αυτά για τα οποία καλείται κάποιος είτε να αφήσει την πρωτεύουσα είτε να παραμείνει στην επαρχία. 

Ένα σημαντικό κίνητρο είναι αυτό που εξέδωσε η υπουργός κυρία Ζαχαράκη αλλά αναρωτιέμαι γιατί να μην αφορά όλη την επαρχία? Γιατί εφόσον η Ευρυτανία που βρίσκεται στην πρώτες θέσεις προβλήματος του δημογραφικού να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα? Την ίδια στιγμή που η Φουρνά Ευρυτανίας έδειξε το δρόμο και φιλοξενεί πολύτεκνη οικογένεια ώστε να πάρει ζωή το χωριό. Πόσο μάλιστα όπου η κυρία Ζαχαράκη έλκει την καταγωγή της από την Ευρυτανία και γνωρίζει πολύ καλά την ισχύουσα κατάσταση.

Με όλη την εκτίμηση που σας έχουμε κυρία Ζαχαράκη επιθυμούμε  το πρόγραμμα να περιλαμβάνει και την Ευρυτανία!

Χρειαζόμαστε κίνητρα να ζωντανέψει ο τόπος μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου