Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΚΕ Ευρυτανίας:"Ο Δήμος Καρπενησίου σε ρόλο προσωπάρχη ιδιωτικής εταιρείας "


 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κατάντια: ο Δήμος Καρπενησίου και προσωπικά ο Δήμαρχος σε ρόλο πλασιέ ιδιωτικής εταιρείας.

Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες για το ρόλο της δημοτικής αρχής Κακκαβά και την πολιτική της κατεύθυνση. Από πριν τις εκλογές επιμέναμε ότι πρόκειται για μια φωτοτυπία της διοίκησης Σουλιώτη, κάτι που ήδη έχει καταλάβει η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών. Δεν υπήρξε αυτούς τους μήνες ούτε μια σημαντική απόφαση που να μην ψήφισαν μαζί Κακκαβάς, Σουλιώτης και οι δημοτικές τους ομάδες είτε στο Δημοτικό συμβούλιο είτε στη δημοτική επιτροπή.

Τσακωμοί για το θεαθήναι, αλλά χεράκι - χεράκι όταν είναι να ιδιωτικοποιηθούν η αποκομιδή των σκουπιδιών, ο βιολογικός, το αθλητικό κέντρο κτλ κτλ. Χεράκι-χεράκι όταν φυτεύουν φωτοβολταϊκά στην παρθένα φύση. Χεράκι-χεράκι όπως πήγαιναν και όταν ήταν δήμαρχος ο Σουλιώτης. Τώρα μάλιστα, που δεν εκπροσωπείται η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως τα προηγούμενα χρόνια, θεωρούν ότι έχουν λυμένα τα χέρια. Τους διαβεβαιώνουμε ότι αυταπατώνται.

Το τοπικό σύστημα εξουσίας,  με τις διαφόρων τύπων εξυπηρετήσεις και «διευθετήσεις»  μεταξύ δημάρχων – τοπικών παραγόντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- μεγαλοεργολάβων  έχει κατσικωθεί στο σβέρκο των ευρυτάνων τόσα χρόνια με διάφορες παραλλαγές και έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ερήμωση. Τόσα χρόνια πελατειακές σχέσεις, διαμεσολαβήσεις, δίμηνες, τετράμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις, προγράμματα του ΟΑΕΔ, «τακτοποιήσεις», αλλά και αυταρχισμός και πιέσεις στους χώρους δουλειάς για να μη σηκώνει κανένας κεφάλι, για να μην ξεφεύγει κανένας από το μαντρί των αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και έφεραν το τόπο σε αυτό το χάλι.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Καρπενησίου έσπασε όλα τα κοντέρ. Με προσωπική του ανάρτηση καμαρώνει για την προσέλκυση μεγάλης Ανώνυμης Εταιρίας η οποία θα εξασφαλίσει δουλειές στους ανέργους…

Κι όχι μόνο αυτό: ο Δήμος Καρπενησίου αναλαμβάνει να μαζέψει τα βιογραφικά των ανέργων, λες και είναι γραφείο προσωπικού!

Ας μην αρχίσουν οι διάφοροι «καλοπροαίρετοι» να αναρωτιούνται «μα δε θέλετε να ανοίξουν δουλειές;». Απαντάμε: είναι ζωτικής σημασίας να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι, δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Η οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί φυσικά να ανοίξει γραφεία οπουδήποτε στην επικράτεια, αλλά όχι με «σπόνσορα» το Δήμο.

Αλήθεια, όμως, ο κ. Κακκαβάς γιατί ακριβώς καμαρώνει; Δικιά του είναι η εταιρεία; Κανενός φίλου του; Γιατί δεν ανακοινώνει και το όνομά της; Για τα μάτια του Δημάρχου θα έρθει στο Καρπενήσι και όχι για να βγάλει κέρδος;

Και από που κι ως που ο Δήμος Καρπενησίου μαζεύει βιογραφικά για την εταιρεία; Πόσο νόμιμο είναι κάτι τέτοιο; Μήπως θα είναι η δημοτική αρχή που θα παίζει το ρόλο του διευθυντή προσωπικού της εταιρείας; Μήπως για να δουλέψεις στην εταιρεία θα πρέπει να προσκυνήσεις τη δημοτική αρχή;

Και τι σοβαρή και μεγάλη εταιρεία είναι αυτή που δεν κάνει τις προσλήψεις μόνη της αλλά με τη μεσολάβηση Κακκαβά;

Αυτή η δύσοσμη υπόθεση δεν είναι παρά μια ακραία εκδοχή του ποιος είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει στην τοπική διοίκηση η ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ: κέντρο διανομής κονδυλίων και επιδοτήσεων σε «λίγους και εκλεκτούς» αλλά και κέντρο εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων. Στην προκειμένη περίπτωση παίζουν με την ανάγκη του λαού για δουλειά, εργαλειοποιούν την απελπισία (απότοκο της πολιτικής που υπηρετούν) για να «έχουν τους ανέργους στο χέρι» και να καταπραϋνουν τη δυσαρέσκεια που έχει φουντώσει μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

Αν νοιάζεται ο Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα για τους ανέργους και τους εργαζόμενους στο Καρπενήσι, ας επισκεφτεί τους χώρους δουλειάς. Δεν θα δυσκολευτεί να εντοπίσει τη  «μαύρη» εργασία,  την απλήρωτη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τον αυταρχισμό. Αλλά αυτά κάνουν πως δεν τα ξέρουν.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να ξεσκεπάζουμε κι αυτούς και την πολιτική τους. Αν νομίζουν ότι «παίζουν» χωρίς αντιπολίτευση είναι γελασμένοι.

Το επόμενο διάστημα θα το καταλάβουν για τα καλά.

Καρπενήσι 28-9-2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου