Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Αστεία η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Να δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη


 Παράταση των Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων  μέχρι 30 Σεπτέμβρη», απαιτεί εδώ και τώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ)χαρακτηρίζοντας ως αστεία την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αγνοώντας επιδεικτικά το αίτημα των λογιστών και των φοροτεχνικών να δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν προκύψει με την υποβολή των δηλώσεων ανακοίνωσε ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα παρατείνεται μέχρι τις 2 Αυγούστου και έως τις 9 Αυγούστου η προθεσμία για τα νομικά πρόσωπα.

«Στην πραγματικότητα μας λένε να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά, ακόμα περισσότερες ώρες, ακόμα και τα Σαββατοκύριακά μας για να φέρουμε εις πέρας και αυτήν τη χρονιά το μαρτύριο των Φορολογικών Δηλώσεων. Ο Θεοχάρης τώρα δικαιώνεται που μας έλεγε να δουλεύουμε μετά τις 12 το βραδύ γιατί τότε δεν είχε πρόβλημα το σύστημα», σημειώνει η Ομοσπονδία. 

«Όμως τα πράγματα  είναι σοβαρά και απαιτείται δράση ενάντια σε κυβερνήσεις που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια περνούν το ένα νόμο μετά τον άλλο σε βάρος των εργαζομένων. Εν προκειμένω η άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει υπαιτίους και δεν είναι άλλοι από την ίδια την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών», προσθέτει.

Τεκμηριώνοντας το αίτημά της αναφέρεται σε μια σειρά σοβαρά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί: 

  • Η διαδικασία υποβολής τους ξεκίνησε πιο αργά από ποτέ.
  • Προβλήματα σε καθημερινή βάση με τα πληροφοριακά συστήματα.
  • Προβλήματα μέχρι και σήμερα με αναρτώμενα στοιχεία και βεβαιώσεις.
  • Προβλήματα μέχρι και σήμερα με τα Mydata.
  • Εγκύκλιοι που βγαίνουν κατόπιν εορτής.
  • Προσυμπληρωμένες δηλώσεις που στο σύνολό τους σχεδόν χρειάστηκε να τροποποιήσουμε.
  • Προβλήματα με τον ΦΠΑ και το κλείδωμα των δηλώσεων.

«Υπουργείο και κυβέρνηση κυριολεκτικά έχουν γονατίσει τους μισθωτούς λογιστές και ελευθέρους επαγγελματίες. Ο σκοπός τους δεν είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διευκόλυνση των διαδικασιών, το "δημοσιονομικό κενό" και άλλα τέτοια βαρύγδουπα που μας λένε, αλλά η εντατικοποίηση και το φόρτωμα στις πλάτες των μισθωτών με νέα βάρη και χειρότερες συνθήκες εργασίας, αλλά και το τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων λογιστών, αφού η δουλειά συγκεντρώνεται στα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου, λογιστικές - ελεγκτικές - συμβουλευτικές εταιρείες που κυριολεκτικά θησαυρίζουν, την ίδια ώρα που οδηγούνται σε κλείσιμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι», σημειώνει η ΠΟΛ.

Απαιτεί επίσης:

  • Οι δηλωτικές υποχρεώσεις που λήγουν το μήνα Αύγουστο να μετατεθούν τουλάχιστον έως τις 15/9.
  • Ανάκληση της απόφασης για το «κλείδωμα» της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ.
  • Διαβίβαση μόνο των εσόδων στα myDATA.
  • Καμία σκέψη για ποινές και πρόστιμα.
  • Άμεση επίλυση όλων των δυσλειτουργιών, όπως αδυναμία συσχέτισης, αδυναμία λήψης συνόψεων κλπ.
  • Σύνταξη πλήρους και σαφούς οδηγού για τη χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων - μέχρι τότε δοκιμαστική λειτουργία χωρίς την επιβολή κυρώσεων
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου