Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Τζίνα Οικονόμου:Με συνεχείς αγώνες έχει βγει η Ευρυτανία από την αφάνεια


 Μόλις 8 μήνες έχουν περάσει από τις βουλευτικές εκλογές με την Τζίνα  Οικονόμου να εκλέγεται βουλευτής και να παίρνει την μονοεδρική της Ευρυτανίας, ενός πραγματικά δύσκολου νομού με πολλά προβλήματα και σε πολλά επίπεδα.

Σήμερα το "Δυτική Ευρυτανία News" επικοινώνησε με την βουλευτή Ευρυτανίας για να της θέσουμε κάποια ερωτήματα κάπως νωρίς βέβαια,αφού δεν έχει κλείσει ούτε καν ένας χρόνος βουλευτικής θητείας.

Πάραυτα η νέα βουλευτής όπως διαπιστώνουμε τρέχει ασταμάτητα είτε με επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή είτε στις συναντήσεις με υπουργούς,ακόμη και με τον Πρωθυπουργό.Για να είμαστε αντικειμενικοί όλο αυτό το τρέξιμο πρέπει και θα φανεί στην πορεία.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι την ρωτήσαμε αρχικά για την επαφή που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος τον κ.Σκυλακάκη.Η ίδια μας ανέφερε ότι αυτό προήλθε από επίκαιρη ερώτηση που έκανε στην Ολομέλεια και ως συμπολϊτευση αφού η αντιπολίτευση συνήθως προτάσσει ερωτήσεις,να μπει η Ευρυτανία στο πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης δασών και βιομάζας.
Πρόταση που έγινε δεκτή και προχωράει.

Η επόμενη ερώτησή μας, αφορούσε το θέμα υγείας στην Ευρυτανία, ένα θέμα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χρόνια σοβαρά  προβλήματα.Σε αυτή την κατεύθυνση η κ.Οικονόμου μας ανέφερε ότι κατόπιν σνμντονισμένων ενεργειών της με τον κ.Γεωργιάδη,κ.Θεμιστοκλέους και κ.Αγαπηδάκη προκηρυσσονται 4 νέες καίριες θέσεις ιατρών όπως Αναισθησιολόγου,Παιδιάτρου,Παθολόγου και Ακτινολόγου.
Ήδη πέτυχε με ενέργειές της την πλήρη ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Κρικελου και Προυσσού με Ενεργειακή Αναβάθμιση.
Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα επισκέπτονται όλα τα χωριά της Ευρυτανίας για ιατρικές εξετάσεις και με πολλές ειδικότητες ιατρών.

Ένα άλλα θέμα που την ρωτήσαμε ήταν η πρόσφατη διαμάχη με επιστολές εκατέρωθεν με την Αστυνομία.Μας απάντησε ότι πρόκειται για αναίτια επίθεση μεμονωμένων ατόμων για ιδίους λόγους.Πάντοτε μας είπε προσπαθούσε και προσπαθεί για την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας στο σύνολό της.

Την ρωτήσαμε για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νομό και τι ενέργειες έχει κάνει. Συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας τον κ.Κικίλια ώστε να επανδρωθούν άμεσα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια σε Φουρνά και Γρανίτσα.Μέσα στο 2024 μας ανέφερε ότι θα δοθεί και πυροσβεστικό όχημα.

Μας ανέφερε επίσης ένα μεγάλο αίτημα που τρέχει, ο σταθμός αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ,ώστε να μπορεί να γίνονται αεροδιακομιδές.

Τελειώντας την συνέντευξη η βουλευτής μας ειπε "βασικός μου στόχος είναι να έρθει σχολή στο Καρπενήσι και το παλεύω συνεχώς και αδιαλείπτως".
"Συνεχείς επισκέψεις σε υπουργούς..συνεχίζει η κ.Οικονόμου ..και συνεχείς επερωτήσεις στη Βουλή έχουν βγάλει την Ευρυτανία από την αφάνεια και περιμένουμε να δούμε καρπούς".















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου