Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στα Άγραφα-Δικαστικές περιπέτειες για δεκάδες αιρετούς


 Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται για άλλη μια φορά πρώην αιρετοί του δήμου Αγράφων.

 Ο λόγος για την "στενή "ομάδα του πρώην δημάρχου Αγράφων Δημήτρη Τάτση που πριν λίγες μέρες πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελίας στο Καρπενήσι για ανωμοτί κατάθεση .

 Η ογκοδέστατη δικογραφία των 2500 !! χιλιάδων και πλέον σελίδων , σύμφωνα με πληροφορίες του "VimaPoliti" ,αφορά παλιές καταγγελίες για πλαστές οικονομικές επιτροπές, "μαιμού" δημοτικά συμβούλια και πρακτικά συνεδριάσεων για τον Καλλικρατικό δήμο Αγράφων επι διοίκησης του κ.Τάτση,καθώς και για απευθείας αναθέσεις έργων στον παλιο Καποδιστριακό δήμο Αγράφων επι δημαρχίας του κ.Χρήστου Μπούρα.

Θυμίζουμε πως οι καταγγελίες το 2013 για "ατασθαλίες", "κακοδιαχείριση" και "πλιάτσικο" εκατομμυρίων ευρώ , είχαν γίνει τότε απο μεριά της Αντιπολίτευσης και  Ανεξάρτητων συμβούλων , και οδήγησαν στην άμεση επέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  και της ΓΓ της Αποκεντρωμένης διοίκησης ,οι οποίοι μετά απο τις αλλεπάλληλες καταγγελίες είχαν προωθήσει το θέμα  στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Περιφέρειας με αποτέλεσμα την τετράμηνη αργία τότε στον δήμαρχο Αγράφων.

Η τετράμηνη αργία του Τάτση 

Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν στο  Εφετείο Λάρισας ο τότε δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης τιμωρείτε με 4μηνη αργία από τα καθήκοντά του για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που αφορούσε  εικονικά δημοτικά συμβούλια.

Σε 4μηνη αργία ο Δήμαρχος Αγράφων

Ο δήμαρχος, με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του, δεν φαίνεται να έπεισε τους δικαστές που του επέβαλαν την ποινή των 4 μηνών για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο.

 Απο τότε η σοβαρή αυτή υπόθεση ..εκκρεμούσε και η εξέλιξή της θα κριθεί  όπως φαίνεται στα ποινικά δικαστήρια.

Όπως αναμένονταν οι δικαστικές εξελίξεις στα Άγραφα έχουν αναστατώσει πρώην και νυν αιρετούς ,με την εισαγγελία και τις αρχές να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο για να συμπληρώσουν ...το πάζλ που μένει άλυτο εδώ και χρόνια στα ορεινά Άγραφα.

Η ογκωδέστατη δικογραφία η οποία μέρος της είναι στα χέρια μας ,ο τελευταίος έλεγχος στα οικονομικά του δήμου το 2022,αλλα και ο πρόσφατος ..έλεγχος στα ηλεκτρονικά συστήματα του δήμου δείχνουν ότι υπάρχει πλέον σοβαρός έλεγχος για πιθανές οικονομικές ατασθαλίες  αιρετών για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις.

Vimapoliti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου