Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Έξι εκατομμύρια για τον Δήμο Αγράφων...


'Εγινε στη Λίμνη Πλαστήρα χθες, 27 Νοεμβρίου, η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Ομάδας Συντονιστικού, για το Ειδικό Αναπτυξιακό των Αγράφων υπό την Προεδρεία του Γενικού Γραμματέα  Δημοσίων Επενδύσεων κ. Δημήτρη Σκάλκου με την συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων Υπουργείων, Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Αποφασίστηκε:

Η άμεση ενεργοποίηση των ΟΧΕ  Στερεάς και Θεσσαλίας για την  ωρίμανση των επόμενων  έργων με προτεραιότητα στις Υποδομές Αναβάθμισης των Τουριστικών Υποδομών και αισθητικών αναπλάσεων, ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ (6 εκ. για κάθε Δήμο).


Ανακοινώθηκε επίσης:

Ειδικό Πρόγραμμα Τεχνικής  Υποστήριξης στους Δήμους από τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης), Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, όπου έμπειρα στελέχη θα συνδράμουν στις μελετητικές προεργασίες και στην παρακολούθηση υλοποιήσεων των έργων.


Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο  για να προβεί σε σύμβαση με ανάδοχο Τεχνικό Σύμβουλο.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν:

Ο Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Γ.Γ Διαχείρισης Αποβλήτων και Αστικών Λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Βασίλης Σιαδήμας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευρυτανίας 'Αρης Τασιός και Κατερίνα Καλατζή, οι Δήμαρχοι Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης ενώ ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, συμμετείχε διαδικτυακά αλλά και  Αντιδήμαρχοι και οι Γ.Γ των τριών Δήμων και υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου