Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ευρυτανίας:Διάψευση δημοσίευματος για δήθεν διαμαρτυρία και προβλήματα


 Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ευρυτανίας για ανακριβές δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

"Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε για δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που αναφέρεται σε δήθεν διαμαρτυρία και προβλήματα που ανέκυψαν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, «φωτογραφίζοντας» ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκεται το Σωματείο της Ένωσης, προβλήματα που δήθεν δημιουργήθηκαν από τις κινήσεις της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσής Αστυνομίας Ευρυτανίας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους σας αλλά και τους συντάκτες αυτής της δημοσίευσης για το «ανακριβές» αυτό δημοσίευμα, που μάλλον κάποιοι τεχνηέντως προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη τους και με αυτόν το τρόπο να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και δημιουργία αναξιόπιστου κλίματος με συγκεκριμένους αποδέκτες.

¨Ουδέποτε¨ τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα δεν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, αλλά και ούτε υπήρξε παράτυπη μετακίνησή του προσωπικού πέραν των νόμιμων. Εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι κινήσεις της Διμοιρίας έγιναν μέσα στα πλαίσια της δίκαια συμφωνημένης ποσόστωσης συμμετοχής της σύμφωνα και με τις άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε μικρότερο βαθμό από ότι συνήθως στο πρόσφατο παρελθόν. Η κίνηση της Διμοιρίας εκτός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έγινε μετά από διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας όπως προβλέπεται και ισχύει για όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας.

Σας πληροφορούμε ότι οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας δεν αποδυναμώθηκαν ούτε υπολειτούργησαν το συγκεκριμένο διάστημα με αποτέλεσμα αυτό να έχει συνέπειες στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια των πολιτών σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους. Σε αυτό ακριβώς να προσθέσουμε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε χρειάζεται στην παρούσα συγκυρία, να δημιουργούνται αχρείαστες ανασφάλειες, ομιχλώδες τοπία και ανησυχίες στην τοπική κοινωνία με αντίκρισμα την αστυνόμευση και ασφάλειά της. Το γραφείο της Ένωσής μας βρίσκεται στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως 9 από ιδρύσεως του Σωματείου μας, η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους οποιαδήποτε στιγμή και «ουδέποτε» αναφέρθηκε σε εμάς οποιοδήποτε παράπονο ή διαμαρτυρία από κανέναν συνάδελφο για αυτά που αναγράφονται.

Είμαστε στην διάθεσή των συντακτών αλλά και όλων σας οποιαδήποτε στιγμή για συνεργασία αλλά και διασταύρωση των εκάστοτε στοιχείων που περιέρχονται στην αντίληψή σας για αποφυγή ανακριβειών, λανθασμένων αντιλήψεων και αποφυγή άσκοπων παρεξηγήσεων ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά. Η ¨ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας ¨ εκπροσωπείται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα που είναι αρμόδιοι και εξουσιοδοτημένοι να ενεργούν αναλόγως και από τις αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου αλλά και της Γενικής Συνέλευσης".

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος Μπαλτάς Δημήτριος

Γεν.Γραμματέας Ευθυμίου Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου