Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή Κάστανου στην Αγία Τριάδα


 Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα,μετά από απουσία δύο ετών λόγω πανδημίας, η γιορτή κάστανου στην Αγία Τριάδα του Δήμου Καρπενησίου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση με τον Σύλλογο Αγιατριαδιτών που αριθμεί 400 μέλη ενεργά να προσφέρει εδέσματα από τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.Όπως ανέφεραν τα μέλη του συλλόγου είναι ευχαριστημένοι από την παραγωγή κάστανου που ευδοκιμεί στην περιοχή αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη,αφού είναι και τα ζώα που καταστρέφουν την σοδειά τους.Βέβαια ένα άλλο πρόβλημα στην παραγωγή είναι και η λεγόμενη σφήκα καστανιάς,ένα έντομο που καταστρέφει το κάστανο.
Βέβαια η σφηκα καστανιάς αντιμετωπιστηκε φέτος αποτελεσματικά όπως ανέφερε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Αριστείδης Τασιός που ήταν παρών στην εκδήλωση.
 
Όσοι ήταν παρόντες απόλαυσαν μϊα εκπληκτική εκδήλωση,χόρεψαν μικροί και μεγάλοι απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και τα κάστανα της περιοχής αλλά και τα εδέσματα του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ευρυτανίας κ.Κώστας Κοντογεώργος,ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ευρυτανίας κ.Αριστείδης Τασιός,η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής,Δασικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίαςκ.Κατερίνα Καλαντζή,ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ.Νίκος Σουλιώτης,Αντιδήμαρχοι,Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Φορέων Συλλόγων κ.ά.

Παρακολουθεϊστε το βίντεο του "Συμβαίνει Τώρα" απο την σημερινή εκδήλωση με τον Παναγιώτη Καραγιάννη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου