Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ακαδημία Ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά στο Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου


 Μία Ακαδημία Ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό στο Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου με την ονομασία Αθλητική Ενωση Καινουργίου.

Μία πρωτοβουλία που πήρε "σάρκα και οστά"το 2018 από έναν κάτοικο της περιοχής τον κ.Κώστα Κωστόπουλο.Το κίνητρο δημιουργήθηκε όταν σε μία παρέα φίλων η συζήτηση αφορούσε πολλά παράπονα κάποιων οικογενειών που δεν έβλεπαν κάποια διέξοδο για τα παιδιά τους,που ήταν προσκολλημένα σε ένα κινητό και σε ένα κομπιούτερ.

Έτσι με κάποιους γονείς υλοποίησε την συγκεκριμένη πρωτοβουλια.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Δήμο Αγρινίου ώστε να παραχωρηθεί ένα χωράφι ιδιοκτησίας του Δήμου στο οποίο ναι μέν ήταν του Δήμου, όμως σε αυτό βοσκούσαν πρόβατα.Ο Δήμος άμεσα προέβηκε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Με μεράκι ,προσωπική δουλειά,με πολύ χρόνο και χρήματα δικά τους φτιάξανε τελικά το Προπονητικό Κέντρο.Μάλιστα ευελπιστούν στην πορεία να το κάνουν καλύτερο και στόχος τους είναι στη συνέχεια να κατεβάσουν τα παιδιά στο παιδικό πρωτάθλημα του νομού.
Παρεμπιπτόντως δεν υπήρχε καμία αθλητική ενασχόληση για τα παιδιά στο χωριό και έπρεπε κάτι να γίνει ώστε να ξεφύγουν από προβληματικες συνήθειες και να εισέλθουν στον αθλητισμό.

Ο κ.Κωστόπουλος θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει τους γονείς των παιδιών και όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια αλλά και τον Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του οικοπέδου.

Ελπίζουμε αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια να γίνει ο προπομπός ώστε να δημιουργηθούν ακαδημίες και σε άλλες περιοχές.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου