Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Στη Βουλή των Ελλήνων η αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη

 

Ενδιαφέρον έδειξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λαρίσης Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος μετά την επιστολή του εκπροσώπου Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη Γρηγόρη Φέρρα κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη.

Στην επιστολή που συνέταξε ο Σύλλογος Φίλων Γέφυρας Μανώλη είχε σημάνει την κώδωνα του κινδύνου και είχε τονίσει την επιτακτική ανάγκη να γίνει ολοκληρωτική αναστήλωση ώστε,να διασφαλιστεί το Μνημείο αφού πρόκειται για το αρχαιότερο Γεφύρι της Ευρυτανίας που χρονολογείται από το 1659.

Το 2018 και το 2019 μετά από πιέσεις του Συλλόγου Φιλων Γέφυρας Μανώλη έγιναν εργασίες αντιστήριξης στα βάθρα από το υπουργείο Πολιτισμού και με την συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έτσι το Μνημείο γλύτωσε από αναμενόμενη κατάρρευση στο "παρά πέντε".(αφού είχε καταρρεύσει ολόκληρο τμήμα του).

 Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης επεσήμανε παράλληλα το εξής: «Παρ’ όλες τις εργασίες αντιστήριξης που έγιναν στα βάθρα το 2018 και το 2019, εντούτοις η ολοκληρωτική κατάρρευση της γέφυρας είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο».

 Ο Βουλευτής μάλιστα κάνει ερώτημα προς τον Υπουργό: «Προτίθεστε όπως προβείτε στις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου εξ ολοκλήρου να αναστηλωθεί, κατά την αρχική του μορφή, η θρυλική Γέφυρα «Μανώλη» Ευρυτανίας, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής, δια της προσδιδόμενης δυνατότητας στους επισκέπτες της να θαυμάζουν ιστορία 360 ετών και κατά το χρονικό διάστημα που η στάθμη του ποταμού Αγραφιώτη θα το επιτρέπει;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου