Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Έτοιμα όλα για την εορτή της Παναγιας της Προυσιωτισσας

ΈΤΟΙΜΑ ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΉ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΏΤΙΣΣΑΣ- Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉ ΓΙΟΡΤΉ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΊΑΣ

Έτοιμα όλα για την εορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας- Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή της Ευρυτανίας
Εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται   στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας για την μεθαυριανή εορτή της Παναγίας. Τα πάντα στην εντέλεια για να υποδεχθούν τους προσκυνητές.Η Ιερά Μονή Προυσού, γνωστή ως Παναγία Προυσιώτισσα, είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου, στην Απόδοση της Κοίμησης. 
agriniosite,gr
Αποτέλεσμα εικόνας για Εορτασμός Κοιμησεως Της Θεοτόκου (Προυσιωτισσα)
Η Παναγία η Προυσιώτισσα, «η κυρά της Ρούμελης», γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου, στην «απόδοση της Κοιμήσεως, με κάθε εκκλησιαστική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια… Πρόκειται για την ανάληψη της Παναγίας στους ουρανούς και την προσφορά της τίμιας ζώνης της στο Θωμά, εννέα μέρες μετά την Κοίμησή Της. Η γιορτή ονομάστηκε απ’ τους απλούς ανθρώπους «Τα εννιάμερα της Παναγίας» και ο εορτασμός της είναι το αποκορύφωμα ενός εορταστικού κύκλου που ξεκινάει την 1η Αυγούστου με τις παρακλήσεις κάθε απόγευμα, γιορτάζεται το Δεκαπενταύγουστο και κορυφώνεται στις 23 του ίδιου μήνα.
«Δεύτε την εικόνα την ιερά, της Προυσιωτίσσης, ασπαζόμεθα ευλαβώς, βρύουσαν παντοίων νόσων και πάσης βλάβης, ρώσιν δαψιλεστάτην και χάρην άφθονον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου