Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Νεκρός ο αγνοούμενος στο Στένωμα-Στις έρευνες συμμετείχε και το Διασωστικό Σώμα Ευρυτανιας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΝΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
--------------
16.04.2017
--------------
  Με 3 μέλη από την ομάδα δράσης συμμετείχε το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ηλικιωμένου βοσκού στο Στένωμα Ευρυτανίας, ενώ 4 ακόμη μέλη της ομάδας ήταν σε ετοιμότητα να επέμβουν το απόγευμα και την επόμενη μέρα.
  Ξημερώματα του Πάσχα ενημερώθηκε ο πρόεδρος του σωματείου από την αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας, για αγνοούμενο βοσκό στο χωριό Στένωμα. Αμέσως συγκροτήθηκε ομάδα 3 ατόμων που έφτασαν στο σημείο και άρχισαν τις έρευνες στην περιοχή σε συνεργασία με αστυνομικούς, μέλη της ΟΠΚΕ Ευρυτανίας, πυροσβέστες και πολλούς χωριανούς του αγνοούμενου.
  Οι χωριανοί και ο γιός του έψαχναν την περιοχή όπου πήγαινε με το κοπάδι του, από το προηγούμενο βράδυ χωρίς όμως να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
 Οι έρευνες συνεχίστηκαν πολύ συντονισμένα μέχρι τις δύο το μεσημέρι όπου έγινε ένα διάλειμα για ανασυγκρότηση και διαχείρηση των πληροφοριών που έφταναν από όλες τις ομάδες, στο κέντρο της επιχείρησης που είχε στηθεί μέσα στο χωριό.
 Μετά από μία ώρα και αφού αξιολογήθηκαν και εκτιμήθηκαν όλες οι πληροφορίες, αποφασίστηκε να γίνουν έρευνες σε 2 πιό δύσβατα σημεία όπου το πρωί είχαν βρεθεί κάποια ίχνη από ζώα αλλά και από μαγγούρα και παπούτσια, ίσως του αγνοούμενου.
  Μιάμιση ώρα αργότερα εντοπίστηκε το σακκάκι του αγνοούμενου από μία όμαδα που έψαχνε τη μία από τις δύο περιοχες που είχαν επισυμανθεί νωρίτερα σαν περιοχές προτεραιότητας.
   Λίγο αργότερα ο αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός από την πτώση που έκανε, στην κοίτη ενός ρέματος, 70 περίπου μέτρα κάτω από το σημείο που βρέθηκε το σακκάκι του.
  Στη συνέχεια ειδοποιήθηκανβοι υπόλοιπες ομάδες και μετακινήθηκαν πολύ κοντά στο σημείο, όπου άρχισαν να προσεγγίζουν για να βοηθήσουν στην μεταφορά του φορείου.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε άριστη συνεργασία με όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση και ειδικά με τους χωριανούς που ενώ δεν είχαν συμμετάσχει ξανά σε τέτοιο συμβάν, με τη θέληση για προσφορά βοήθειας αλλά και την άριστη γνώση των μονοπατιών της περιοχής, βοήθησαν στο μέγιστο τις έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου χωριανού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου