Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Σε επαφή οι δήμαρχοι για τα Κρεμαστά


 Η λίμνη Κρεμαστών ήρθε ξανά και με έμφαση στο προσκήνιο καθώς προβάλλεται από την Κυβέρνηση ως η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας της Αττικής.

Οι κυβερνητικές προθέσεις έγιναν γνωστές δια στόματος πρωθυπουργού και έδωσαν μια νέα διάσταση στο ζήτημα των υδάτινων πόρων της Αιτωλοακαρνανίας την ώρα που εξελίξεις σημειώνονται και στο θέμα της εκτροπής και ενώ τα πλωτά φωτοβολταϊκά είναι προ των πυλών ή μάλλον των νερών της λίμνης.

Αναπόφευκτα φούντωσαν οι συζητήσεις για την αδικία που συντελείται σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας όσον αφορά στα αντισταθμιστικά που είναι μηδαμινά.

Σε αυτό το τοπίο η αυτοδιοίκηση καλείται να κινηθεί συντεταγμένα, να έχει πρόταση και να διεκδικήσει. Για το λόγο αυτό οι τρεις δήμαρχοι των περιοχών που βρέχονται από τη λίμνη συμφώνησαν να συναντηθούν και να συντονίσουν τις ενέργειες τους.

Οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Αμφιλοχίας Θανάσης Τορουνίδης, Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς και Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης θα έχουν τις επόμενες ημέρες σύσκεψη για το θέμα με πρωτοβουλία, όπως λέγεται, του πρώτου.


agrinionews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου