Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Την επίσπευση της ολοκληρωτικής αναστήλωσης ζητά ο σύλλογος φίλων γέφυρας Μανώλη


 Ο σύλλογος φίλων γέφυρας Μανώλη δια του εκπροσώπου του Γρηγόρη Φέρρα με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δια μέσω του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανίας  Αριστείδη Τασιού παρακολουθεί το θέμα ολοκληρωτικής αναστήλωσης της θρυλικής γέφυρας Μανώλη ξεκινώντας ανάλογες ενέργειες πλην όμως θέλει και απαιτεί να διασφαλιστεί η φροντίδα του Μνημείου τόσο μετά μέτρα αντιστήριξης όσο και για την αποτελεσματική ολοκληρωτική αναστήλωση και να παραδοθεί στους Ευρυτάνες και τους επισκέπτες του με ουσιαστική πλέον εκπληρωση του έργου,χωρίς ημίμετρα.

Δείτε την ανακοίνωση:

"Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έβαλε μπροστά το θέμα για την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη αξιοποιώντας την μέχρι τώρα αλληλογραφία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ήδη θα προχωρήσει και στα,έκτακτα μέτρα διασφάλισης του γεφυριού ώστε να μην κιινδυνεύσει καί έτσι να μπορέσει να προχωρήσει το θέμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες επιστολή έστειλε και ο Δήμος Αγράφων για την συγχρηματοδότηση των μελετών.

Στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αγράφων ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευτηκε για κατασκευή της γέφυρας Κοράκου στο Νομό  Αρτας από την αρχή.

Εμείς που το έχουμε το Γεφύρι είναι κρίμα,απι τον Θεό το Μνημείο να μην το φροντίσουμε.

Παρακολουθούμε το θέμα στενά και για το Μνημείο ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.

Η θρυλική Γέφυρα Μανώλη το αρχαιότερο Γεφύρι της Ευρυτανίας και σύμβολο του νομού ανήκει στους Ευρυτάνες και στον ιερό τόπο του.

Είναι χρέος της Πολιτείας να το διαφυλάξει.

Η δέσμευση της Υπουργού Πολιτισμού κ.Λίνας Μενδώνη αναμένουμε να γίνει πράξη.

Γρηγόρης Φέρρας 

Εκπρόσωπος Συλλόγου Φιλων Γέφυρας Μανώλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου