Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

"Αλλαγή Πορείας":Συνέβη και αυτό στον Δήμο μας!!!

Σε μία ανακοίνωση προέβη η "Αλλαγή Πορεϊας" του Δημήτρη Λερογιάννη σχετικά με την λειτουργία της ηλεκτρονικής διοίκησης και διακυβέρνησης του Δήμου Καρπενησίου.
 

Δείτε τι αναφέρουν ακριβώς:

Συνέβη και αυτό στο δήμο μας!!!

 Όλοι οι δήμοι, εν έτη 2021, προσπαθούν να δημιουργήσουν δυνατότητες και προς τους δημότες αλλά και για την ίδια τη λειτουργία του δήμου ηλεκτρονικής διοίκησης και διακυβέρνησης. Η ανάγκη αυτή έγινε πιο επιτακτική την περίοδο της πανδημίας, αφού η φυσική παρουσία δημοτών και υπαλλήλων στις υπηρεσίες όλων των δήμων της χώρας ήταν αισθητά μειωμένη. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι δήμοι έκαναν αγώνα δρόμου εκσυγχρονισμού. Δημιουργώντας πλατφόρμες από τις οποίες ο κάθε πολίτης από τον υπολογιστή του μπορούσε να έχει πρόσβαση σε απαραίτητα έγγραφα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.


 Πάμε να δούμε τι κάναμε εμείς.


 Ύστερα από αναζήτησή της παράταξης μας, βρήκαμε το εξής παράδοξο. Ο δήμος Αθηναίων, εντελώς δωρεάν (επαναλαμβάνω “εντελώς δωρεάν”) συμπεριέλαβε (https://eservices.karpenissi.gr) και τον δικό μας δήμο στην πλατφόρμα που ο ίδιος είχε δημιουργήσει για την ηλεκτρονική διοίκηση και διακυβέρνηση του δήμου Αθηναίων. Μάλιστα, ήμασταν από τους πρώτους δήμους που ενταχθήκαμε στη συγκεκριμένη προσπάθεια, από τον προηγούμενο Μάρτη(!!!). Η μόνη υποχρέωση που είχαμε σαν δήμος ήταν να ορίσουμε κάποιον υπάλληλο που να είναι υπεύθυνος για την λειτουργία την πλατφόρμας. Όλα έτοιμα και εντελώς δωρεάν…


 Κι εμείς αντί να αρπάξουμε την ευκαιρία και να εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα εμπλουτισμού της συγκεκριμένης πλατφόρμας, δεν ορίσαμε ούτε καν τον μοναδικό υπάλληλο που απαιτούνταν για την λειτουργία της. Με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να είναι διαθέσιμη σε όλους τους δημότες, χωρίς φυσικά να χορηγεί κανένα έγγραφο!!!

Επιτέλους, αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής; 

Επιτέλους, μέχρι πότε η προχειρότητα θα είναι μέρος της καθημερινότητας μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου