Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Άγραφα:Ασφαλτοστρώσανε το πλακόστρωτο...

Ασφαλτοστρώσανε όπως βλέπετε και στις φωτό το πλακόστρωτα στο Νερόμυλο στην είσοδο για το χωριό Άγραφα.

"Φωτιά" πήρανε τα social media από αναρτήσεις Ευρυτάνων που μίλησαν για κακή αισθητική και πως προχώρησαν σε μία τέτοια ενέργεια.

Αναρτήσεις όπως η παρακάτω μαρτυρούν την έντονη αντίδραση.. 


"Μόνο σε φώτο πλέον θα έχουμε το πλακοστρωτο στο Νερομυλο στην είσοδο για Άγραφα,,,,,

Δήμαρχε,θα πρέπει να ξηλωθει αύριο κιόλας,να βγει στην επιφάνεια το πλακοστρωτο,να επανέρθει η αρμονία της φύσης,,,, 

Ελεος,,,,,"

Βέβαια συνεργάτης του Δημάρχου Αγράφων δικαιολόγησε αυτή την ενέργεια με τον σχολιασμό να έχει ως εξης:

Στην πράξη υπάρχουν 2 διαφορές εκεί.  

"Οι πλακόπετρες (όχι επίπεδες) έγιναν με δαπάνη του ιδιώτη.  

Η δε άσφαλτος έπεσε κατόπιν αιτήματος του ιδιώτη, για λόγους ασφαλείας. 

Καθότι το χειμώνα, συχνά τσιάφι & χιόνι, και όταν βρέχει, οι πλακόπετρες γλιστράνε."

Ήδη ο Δήμος Αγράφων βέβαια αρνήθηκε την εμπλοκή του στην κατασκευή του δρόμου "ρίχνοντας " τις ευθύνες στην Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας.

Υπάρχουν όμως και κάτοικοι που συμφωνούν με την άσφαλτο καθώς αναφέρουν ότι το πλακόστρωτα ήταν σε άσχημη κατάσταση και τον χειμώνα δημιουργούνται προβλήματα.

Βέβαια όμως η αισθητική είναι εμφανές ότι δεν είναι ίδια και θα έπρεπε να δούνε καλύτερα την κατασκευή του δρόμου έτσι ώστε να είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον και το τοπίο γενικότερα.


 



5 σχόλια:

  1. Το ξεχειλώσατε για άλλη μια φορά! Όσοι επισκέπτεσθε για την πλάκα σας ή το χαβαλέ σας τα Άγραφα, έχετε δίκιο να κρίνεται το έργο με το μάτι του επισκέπτη, δίνοντας προτεραιότητα στην καλαισθησία και όχι στην πρακτική. Οι καθημερινοί χρήστες του συγκεκριμένου δρόμου (και εννοώ κυριολεκτικά τους κατοίκους του χωριού των Αγράφων), δεν νομίζω ότι στερούνται ούτε νοημοσύνης ούτε καλαισθησίας. Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, ήταν απλά ένα κακοτράχαλο καλντερίμι και όχι πλακόστρωτο, όπως επιδερμικά το περιγράφουν κάποιοι! Εκεί έπεφτε και η τελευταία βίδα από το αμάξι, μετά από τόσα χιλιόμετρα χωματόδρομο, κάτι που δεν αμφισβητεί κανένας Αγραφιώτης, που κάνει χρήση του δρόμου αυτού, όχι μια φορά τον μήνα, αλλά κάθε μέρα, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης του χωριού από οποιοδήποτε σημείο της Ευρυτανίας. Τα πλακόστρωτα και τα καλντερίμια δεν νομίζω ότι έχουν καμία θέση σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Εδώ προέχει η ασφάλεια και η άνεση οχημάτων και διερχομένων. Η εν θερμώ προσέγγιση οιουδήποτε θέματος, ελοχεύει πάντα σφάλματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Να φτιαχτεί το καλντερίμι λοιπόν και να είναι προσβάσιμο. Τις ίδιες ανοησίες σκέφτονται και οσοισοβατίζουν και ασβεστωνουν πέτρινα οικήματα. Ας μείνει και κάτι.

      Διαγραφή
  2. Βέβαια οι πλημμύρες πιο κάτω δεν απασχολούν κανένα, αρκεί να περνούν τα αυτοκίνητα από το συγκεκριμένο σημείο. Το πλακόστρωτο μπορεί να επισκευασθεί ενώ τα νερά σκορπούν σους αρμούς και κόβεται η ορμητική ροή τους... Αυτές οι αποφάσεις δεν παίρνονται εξ' ιδίων, αλλά καλό είναι να υπάρχει και η θέση υπηρεσιών και ειδικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω πριν από εκεί στο φαράγγι και μέσα στο χωριό να έμεινε το ίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή