Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την πλωτή εξέδρα στη λίμνη Κρεμαστών


 

Έκδοση με τίτλο «Τόπου Γεύσεις» μέσω του Leader 

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις δύο ακόμη έργων – παρεμβάσεων στον Δήμο Αγρινίου, με χρηματοδότηση από την Τριχωνίδα ΑΕ και το τοπικό της προγράμματος CLLD-Leader στο πλαίσιο του μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.

Τις συμβάσεις υπέγραψε και για τα δύο μέρη (Δήμος Αγρινίου και Τριχωνίδα ΑΕ), ο Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, και Πρόεδρος του ΔΣ της Τριχωνίδα ΑΕ καθώς και της ΕΔΠ του Τοπικού της Προγράμματος. Αναφερόμενος στα δύο αυτά έργα, ο κύριος Παπαναστασίου επισήμανε ότι παρά τον μικρό προϋπολογισμό,(23.500€ και 21.500€ αντίστοιχα), οι δύο αυτές δράσεις, θα επιφέρουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα:
1. Με την πλωτή εξέδρα που θα τοποθετηθεί στη Λίμνη Κρεμαστών(Τ.Κ Σιδήρων Δήμου Αγρινίου), θα δημιουργηθούν διαδρομές και περιηγήσεις στο υδάτινο οικοσύστημα της λίμνης, λειτουργώντας ως αφετηρία ξεναγήσεων με πλωτά μέσα (σκάφη-υδροποδήλατα – καγιάκ κλπ) που θα συμπληρώνουν :
• την σχετική Προγραμματική Σύμβαση των ΟΤΑ της περιοχής για τις «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 2024», που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Κρεμαστών
• τα μονοπάτια και τις διαδρομές πεζοπορίας που διέρχονται από την περιοχή
2. Με την έκδοση «Τόπου γεύσεις», πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε στην δημιουργία επιπλέον προϋποθέσεων, ώστε ο Δήμος Αγρινίου να καταστεί γαστρονομικός προορισμός.

agrinioculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου