Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Έκκληση κατοίκων στον Δημο Καρπενησιου για καθαρισμό των μπαζών στο παλαιό γεφυρι στα Διποταμα

-Έκκληση απευθύνουν κατοικοι περιξ του Δημου Καρπενησιου και προς καθε αρμόδιο για να καθαριστούν τα μπάζα στο παλαιό πέτρινο γεφυρι στα Διποταμα αναφέροντας μαλιστα πως με αυτο τον τροπο παύει το γεφυρι να ειναι αξιοθέατο.Σιγουρα η εικόνα απο τις φωτογραφιες δεν ειναι η καλύτερη σε ενα δρομο πολυσύχναστο και μαλιστα προς την Μονη Προυσου.
Δειτε τι αναφέρουν σε πρόσφατη ανακοινωση τους τονίζοντας οτι ο καθαρισμός των μπαζών δεν ειναι ιδιαίτερα δαπανηρος:

"Κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο: Δήμο Καρπενησίου - Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το παλιό πέτρινο γεφύρι στα Διπόταμα, στον πολυσύχναστο δρόμο για τον Προυσό, κάνει ΟΛΟΥΣ τους διερχόμενους να σταματούν και να το θαυμάζουν, ενώ πολλοί θέλουν και να το περπατήσουν. Δυστυχώς, ύστερα μάλιστα και από τις ογκώδεις καταπτώσεις βράχων τα δυο προηγούμενα χρόνια, η πρόσβασή του από τη νότια μεριά (Προυσό) μολονότι ελάχιστη, είναι αδύνατη. Σχετικά ευκολότερη θα ήταν η πρόσβαση από τη βόρεια πλευρά, μα έχει παραμεληθεί και μάλλον αποτραπεί επίτηδες. Σε κάθε περίπτωση ο μη καθαρισμός των μπάζων είναι όχι μόνο επικίνδυνο μα και αντιαισθητικό φαινόμενο, προσβλητικό για το όμορφο αυτό δημιούργημα μιας άλλης εποχής.  Η πρόσβαση πρέπει να είναι διαμπερής. Δεν ευσταθούν λόγοι ασφάλειας, όλοι έχουν μυαλό και μάτια, υπάρχουν και άλλα σημεία μονοπάτια με περισσότερη επικινδυνότητα.
        Την ιστορία του γεφυριού έχει καταγράψει ο καλός μας φίλος μελετητής Ηπειρώτικων γεφυριών Σπύρος Μαντάς στο ιστολόγιό του στην ανάρτηση:  Οι Μπαλταίοι και το γεφύρι του Κολοκύθα http://arhiogefirionipirotikon.blogspot.gr/2011/01/blog-post.html και έχει δημοσιευτεί και στην εφημερίδα μας Ο ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ φ 148/2016.
       Δε νομίζουμε πως απαιτείται μεγάλη δαπάνη, κάποιο από τα μηχανήματα που διέρχονται συχνά μπορεί να κάνει τη δουλειά, άντε να χρειαστούν και 1-2 εργατικά ημερομίσθια. Ίσως δεν έχει επισημανθεί το θέμα. Πιστεύουμε στη σύντομη ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, αρκεί να μη μπλέξουν .... τις αρμοδιότητες!"




         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου