Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΑΝΩΛΗ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΧΑΝΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΝΩΛΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΥΖΑΛΗΣ.
Ο Μανωλης Μυζαλης διατηρούσε το χάνι διπλα ακριβως απο την γεφυρα Μανωλη την εποχή προτού  η λιμνη Κρεμαστων σκεπάσει τον πανέμορφο κάμπο.Ο καλοκάγαθος αυτός ανθρωπος εξυπηρετούσε τους κατοίκους τα δυσκολα εκείνα χρονια  και είχε μεγάλη αγάπη για το γεφυρι του Μανωλη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οταν δημιουργήθηκε η λιμνη Κρεμαστων και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όμορφο χάνι μετακόμισε στη Δυτικη Φραγκιστα ανοίγοντας ενα καφενείο οπου η επιγραφή του,βλέποντας και τις παρακάτω φωτογραφιες αναφερει "Η πνιγμένη γεφυρα Μανωλη'.
Σημερα πλεον εγκατελειμενο το μαγαζί ειναι εκεί για να μας θυμίσει με την παρουσία του τις όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος.
Τιμώντας τον Μανωλη Μυζαλη η πολιτεία τοποθέτησε και μια ταμπέλα ως κομβικό σημείο για την συγκοινωνία αναφέροντας ΣΤΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ.
Βλέποντας την παραπάνω φωτογραφια με την χαρακτηριστική φυσιογνωμία του μπάρμπα Μανωλη συγκινούμαι περνώντας καθημερινά απ'εξω που πλεον κυριαρχεί η εγκατάλειψη και η σύγχρονη κοινωνία τείνει να εξαφανίσει τον απλό και παραδοσιακό τροπο ζωής.
Ο μπάρμπα Μανωλης θα ζει πάντα στις καρδιές μας!!!

Γρ.Φερρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου