Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΑ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ

ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΑ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ
Η Σοφια Ζαχαράκη έλκει την καταγωγή της απο την Ευρυτανια.Ο πατέρας της κατάγεται απο το Νεο Αργυρι και η μητέρα της απο το Καρπενησι.Τοποθετηθηκε αναπληρώτρια τύπου της Ν.Δ
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ
Η Σοφια Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδακτικής Αγγλικών σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο προγράμμα IVLP (International Visitor Leadership Programme) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2012-2014 συνεργάστηκε με τον  Υπουργό Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, καθώς και για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον Απρίλιο 2016 είναι Διευθύντρια της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου