Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Άγραφα:Ακυρώθηκε απο την Αποκεντρωμένη η μίσθωση αποθήκης στη Κρέντη-Καταγγελία Μπαμπαλή για "εξυπηρέτηση" ημετέρων


 Ακυρώθηκε απο την Αποκεντρωμένη διοίκηση μετά απο σχετικό έλεγχο ως μη νόμιμη η απόφαση της δημοτικής επιτροπής του Δήμου Αγράφων περί έγκρισης πρακτικών μίσθωσης ακινήτου  για τις ανάγκες στέγασης μηχανοστασίου και αποθήκης.


Κάπου στα τέλη Ιουλίου κατά την συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής που προέδρεευε ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης εγκρίθηκαν τα πρακτικά μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης μηχανοστασίου και αποθήκης στην περιοχή Κρέντη του Δ.Κ. Κερασοχωρίου, σύμφωνα με τα οποία τελευταίος μειοδότης αναδείχθηκε ο Τ.Ε  & η Π.Τ. με μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ.(απόφαση ΕΔΩ)


 Ωστόσο κατά τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης  η απόφαση ακυρώθηκε για τους εξής λόγους:


-..Eσφαλμένα ορίσθηκαν (υπ΄αριθμ.42/2024 ΑΔΣ) οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι (Μάκκας Ηλίας και Μπράζιας Παναγιώτης) με τους αναπληρωτές τους (Μαρούλης Ιωάννης και Διώτη Αργυρώ) και στις δύο Επιτροπές


-Επειδή, σύμφωνα με όλα τα ανωτέρω, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μη νομίμως η Επιτροπή εκτίμησης του προς μίσθωση ακινήτου – εξέτασης της καταλληλότητά του εν προκειμένω, άσκησε στη συνέχεια και χρέη Επιτροπής διενέργειας της δημοπρασίας για την αξιολόγηση της μοναδικής οικονομικής προσφοράς που εκφωνήθηκε, η δε διενέργεια του διαγωνισμού από αναρμόδιο όργανο συνιστά παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας και καθιστά μη νόμιμη την κατακύρωση της δημοπρασία


Kαταγγελίες Μπαμπαλή για υπέρογκα ποσά και "εξυπηρέτηση" ημετέρων


Θυμίζουμε πως λίγο μετά την συνεδρίαση της Δημοτικής επιτροπής ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπαμπαλής με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα είχε καταγγείλει την δημοτική αρχή για υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες κατά την ενοικίαση ακινήτων  και μιλούσε για "ανοιχτοχέρηδες με δημόσιο χρήμα" και "εξυπηρέτηση ημετέρων"


Δείτε τι ανέφερε:


 "Αποθήκη με μηνιαίο μίσθωμα 1.000 ευρώ αποφάσισε να ενοικιάσει ο Δήμος μας, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Η αποθήκη ανήκει σε ιδιώτη ο οποίος θα εισπράττει το ανωτέρω ποσό για 10 χρόνια!


Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγράφων είχε ενοικιάσει αποθήκη πριν από 6  χρόνια (2018) με μηνιαίο μίσθωμα 150 ευρώ, στην έδρα του Δήμου μας το Κερασοχώρι και σε απόσταση 10 μέτρων από το Δημαρχειο,  ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του, αλλά και να ελέγχει την κατάσταση. Τώρα η σημερινή Δημοτική αρχή αποφάσισε πως αυτός ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος και επέλεξε άλλον σε απομακρυσμένο σημείο, χωρίς δυνατότητα ελέγχου εισαγωγής και εξαγωγής υλικών από αυτόν με το ανωτέρω ποσό.


Εξ' όσων γνωρίζουμε σε ολόκληρο το Δήμο δεν υπάρχει ανάλογο ποσό για ενοικίαση οποιουδήποτε χώρου, ούτε από ιδιώτες!Όσα κτίρια έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγράφων σε ιδιώτες, έχουν ενοικιαστεί με ψίχουλα (20, 30, 50) ευρώ το μήνα. 


Φαίνεται πως οι άρχοντες του τόπου μας είναι πολύ ανοιχτοχέρηδες και δεν διστάζουν να.......... πληρώσουν αδρά  όταν το χρήμα είναι βέβαια δημόσιο και όχι δικό τους και "εξυπηρετούν" τους ημετέρους στο ακέραιο!   Τα συμπεράσματα δικά σας!

vimapoliti.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου