Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμαρχος Καρπενησίου:"Επειδή με το αν...δεν γράφεται ιστορία!"


 Η ανακοίνωση του Δημάρχου Καρπενησίου: 



Επειδή με τα αν… δεν γράφεται ιστορία!


"Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου Καρπενησίου σε πρόσφατο φύλλο τοπικής εφημερίδας, στο οποίο μας κατηγορεί για υποκρισία προς του δημότες μας, τονίζοντας δε πως αν ήταν Δήμαρχος ότι το κολυμβητήριο θα ήταν ανοιχτό από τον Απρίλιο (!). 


Από την πλευρά μας πρόσφατα ενημερώσαμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ τους δημότες μας ότι το Δημοτικό μας κολυμβητήριο δεν δύναται να λειτουργήσει όπως είχε προγραμματιστεί εξ αιτίας σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που επιβεβαιώθηκαν κατά τις πρόσφατες τεχνικές επιθεωρήσεις και κατόπιν έρευνας αγοράς και χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης σε εξειδικευμένες εταιρείες.

Η έκθεση για τις σημαντικότατες φθορές που παρουσιάζει η στέγη πάνω από τη μικρή πισίνα και τον προθάλαμο του κολυμβητηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίνεται ακατάλληλη και χρήζει άμεσης αποκατάστασης αποτελεί ένα κομβικό θέμα ασφαλείας των παιδιών και των δημοτών μας.  Στο παραπάνω πρόβλημα ήρθαν να προστεθούν οι εκτεταμένες φθορές στο παλαιό υδραυλικό και ηλεκτρολογικό δίκτυο του κολυμβητηρίου που δεν επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία των συστημάτων ανακυκλοφορίας και θέρμανσης του νερού στις κολυμβητικές δεξαμενές. Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες διαρροές νερού από το δίκτυο υπερχείλισης της μεγάλης πισίνας και των αποδυτηρίων προς το υπόγειο, όπου έχουν εγκατασταθεί οι νέες μονάδες θέρμανσης και η φθορά του κύριου αεραγωγού επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Να του υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι τα παραπάνω προβλήματα προέκυψαν από ανεπαρκείς λύσεις που είχαν υιοθετηθεί επί της δικής του πολυετούς θητείας, καθώς οι επιλογές και οι παρεμβάσεις του αντί να επιλύσουν τα τεχνικά ζητήματα, τα επιδείνωσαν. Ως εκ τούτου σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι, με μια κατάσταση που απαιτεί εκτεταμένες και ιδιαίτερα κοστοβόρες επισκευές.


Οι εργασίες που πρέπει να συντελεστούν και έχουν προκύψει από τα παραπάνω είναι οι ακόλουθες:

1. Αντικατάσταση τμήματος στέγης και συντήρηση του υπόλοιπου τμήματος: Απαιτείται για την ασφάλεια του κτιρίου, λόγω εκτεταμένης φθοράς. Σύμφωνα με την έκθεση της εξειδικευμένης εταιρείας Spectrumendt και το από 07/2024 υπηρεσιακό σημείωμα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου το τμήμα του μεταλλικού στεγάστρου πάνω από τον χώρο των γραφείων και της μικρής δεξαμενής κολύμβησης κρίνεται πολύ επικίνδυνο και χρήζει άμεσης αντικατάστασης. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απόλυτη ανευθυνότητα από τον απερχόμενο Δήμαρχο να αναφέρει ότι θα το άνοιγε, θα ρίσκαρε την ασφάλεια των παιδιών μας; 


2. Αντικατάσταση φίλτρων και υδραυλικών δικτύων των δεξαμενών: Κρίσιμη για τη σωστή λειτουργία του συστήματος φίλτρανσης και θέρμανσης του νερού.


3. Ανακατασκευή δικτύου υπερχείλισης και αρμών δεξαμενών: Απαραίτητη για τη διακοπή των διαρροών νερού στο μηχανοστάσιο, όπου ήδη έχει τοποθετηθεί σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός υψηλής αξίας. 


4. Αντιμετώπιση διαρροών σε αποδυτήρια και τουαλέτες: Χρειάζεται ανακατασκευή λόγω εκτεταμένων προβλημάτων σε πλακάκια, σωληνώσεις και σιφώνια για περιορισμό διαρροών στο μηχανοστάσιο.


5. Αντικατάσταση κύριου αεραγωγού θέρμανσης και αφύγρανσης: Ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και αφύγρανσης.


6. Αντικατάσταση συστήματος ελέγχου ποιότητας νερού: Αναγκαία για τη συνεχιζόμενη ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου. 


7. Εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα: Απαραίτητη για την εξασφάλιση πρόσβασης ΑΜΕΑ, καθώς ο παλιός ανελκυστήρας δεν είναι επισκευάσιμος. 


8. Μερική συντήρηση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης: Απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργία του νέου εξοπλισμού, με αναβάθμιση του υποσταθμού μέσης τάσης.


Ύστερα από μεγάλη μας προσπάθεια, εξασφαλίσαμε για τις παραπάνω εργασίες χρηματοδότηση ύψους 550.000,00€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΙΘ και 160.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ στις αναγκαίες επισκευές με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των δημοτών μας, ειδικότερα των παιδιών, των αθλητών και των ατόμων που χρησιμοποιούν τον χώρο για ιατρικούς λόγους, διασφαλίζοντας ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με τον ορθό και μακροπρόθεσμο τρόπο, ώστε να μην επαναληφθούν τα σημαντικά λάθη που έγιναν στο παρελθόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.  


Θα ενημερώνουμε συνεχώς τους δημότες μας για την εξέλιξη των εργασιών, ζητώντας την κατανόηση και την υπομονή τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου