Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Γρ.Φέρρας:Όταν απευθυνθήκαμε για..συμπαράσταση στους Ευρυτάνες της Αμερικής


 

ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΊ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΗΔΕΝ...

ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ (ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ) ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΛΈΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους θυμάμαι στις αρχές που είχαμε κινητοποιηθεί για την θρυλική Γέφυρα Μανώλη είχαμε απευθυνθεί και στον σύλλογο των Ευρυτάνων της Αμερικής.


Μάλιστα σε ένα από τα συνέδρια που έγιναν στην Αμερική τους είχα στείλει και  μία επιστολή με τον τότε Δήμαρχο Αγράφων τον κ.Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο οποίος τους την παρέδωσε.


Πριν την επιστολή ,πήρα τότε τηλέφωνο στην Αμερική,το 15 πρέπει να ήτανε  έναν αρμόδιο και τους είπα ότι .."κάνουμε έναν αγώνα για την γέφυρα Μανώλη " για να πάρω την απάντηση . "και τι θες να κάνουμε εμεις..; με ένα ύφος θα έλεγα απαξιωτικό..του απαντώ .."μα δεν ζήτησα χρήματα,πιο πολύ ηθική στήριξη ζητώ για να φανούμε και πιο πολλοί στο όλο εγχείρημα".Στην μετέπειτα επιστολή που δεν μου απήντησαν καν ,(ούτε τους είδα πουθενά στον πετυχημένο πλέον αγώνα για την γέφυρα Μανώλη).τους εξηγούσα τον αγώνα και πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν.


Έτσι για την ιστορία..αλλά πάραυτα εμείς πετύχαμε το ακατόρθωτο, να φθάσουμε ακόμη  και στην θετική εξέλιξη για ολοκληρωτική αναστήλωση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Γρηγόρης Φέρρας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου