Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ξεκινούν εργασίες βελτιώσης του δρόμου Βαρβαριάδα-Άγραφα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


 Εργασίες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας ξεκινούν μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 500.000 €. Για την υλοποίηση του, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αγράφων, εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχώρησε στη δημοπράτηση του.

Αντικείμενο του έργου είναι η ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου Γέφυρα Βαρβαριάδας – Μάραθος. Αρχή του οδικού τμήματος είναι η διασταύρωση του κύριου δρόμου προς Άγραφα και προς Μάραθο, σε υψόμετρο 392 μ. και η κατάληξη του είναι στον οικισμό Μάραθο.


Συγκεκριμένα, προβλέπονται διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτόστρωση, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς τον Μάραθο, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαστήκαμε με το Δήμο Αγράφων, για να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και να ασφαλτοστρώσουμε ένα σημαντικό οδικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου