Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Τιμητική εκδηλωση για την μάχη της Ταταρνας στον Τριποταμο

Τιμητική Εκδήλωση για τη Μάχη της Τατάρνας στον Τριπόταμο 

Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στη θέση «Λαχανόκηπος» στον Τριπόταμο η Τιμητική Εκδήλωση Μνήμης για τα 197 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821. 
Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας  και τον Σύλλογο Νέων Τριποτάμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τριποτάμου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση των στεφάνων και ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Τριποταμιτών Αιτωλ/νιας κ. Κωνσταντίνο Χαραμή. 
Εν συνεχεία, εκ μέρους του Δήμου Αγράφων απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Σταμούλης. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωσηέδωσαν επίσης το παρόν: ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τελώνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Χρήστος Πριόβολος, δημοτικοί σύμβουλοι  Αγράφων και Αγρινίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος δημοτών.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συνεστίαση με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και Ταταρνιώτικο γλέντι. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου