Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Σκάνδαλο Novartis:Φέρονται να εμπλέκονται δυο πρώην πρωθυπουργοί

Σκάνδαλο Novartis: Φέρονται να εμπλέκονται 2 πρώην πρωθυπουργοί

Σκάνδαλο Novartis: Φέρονται να εμπλέκονται 2 πρώην πρωθυπουργοί
«Βόμβα» μεγατόνων για το σκάνδαλο Novartis – Φέρονται να «εμπλέκονται» τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών – Μαζί τους και 8 υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης – Στην βουλή παραπέμπεται η υπόθεση – Σύσκεψη στο Μαξίμου για ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης
Οκτώ πρώην υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί φαίνεται να μπλέκονται στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Η δικογραφία πλέον περνάει στην Βουλή, με το θέμα να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι πρώην πρωθυπουργοί που φέρονται να εμπλέκονται, είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Πάνος Πικραμένος. Σύμφωνα πάντα με τς ίδιες πληροφορίες οι υπουργοί που φέρονται να εμπλέκονται είναι οι Γιαννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας  στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Στην Βουλή η δικογραφία

Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» στα ονόματα των πρωθυπουργών και των υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την περίοδο από το 2006 και μετά (έως τις αρχές του 2015), καθώς από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα ονόματα θα πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Βουλή.
Αυτό έγινε και τώρα, ενώ παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράςκαι για τα πολιτικά και μη πρόσωπα όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Την ώρα εκείνη πάντως που συμπτωματικά βρισκόταν στον Άρειο Πάγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για προσωπική του υπόθεση, με πολλούς να νομίζουν πως ήταν εκεί για την Novartis.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του newsit.gr, θα υπάρξει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να ενημερώσει για το θέμα.

Μηνύσεις και για τον Κουρουμπλή

Παράλληλα διαβιβάζονται ακόμα στη Βουλή τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρωην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων
newsit.gr

Π. Σκουρλέτης: Όλες οι αλλαγές και για τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου