Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Χωρίς σχολειο μαθητές της Φλωριαδας Βαλτου απο τις αρχές του χρονου

Χωρίς σχολείο μαθητές της Φλωριάδας Βάλτου από τις αρχές του χρόνου!

mathites-dimotiko-floriadaΠολύ σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί σε 15 περίπου μαθητές – κατοίκους οικισμών της Φλωριάδας Βάλτου, που από την αρχή του χρόνου δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε είτε στο σχολείο , είτε στο νηπιαγωγείο της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας, μιας αι δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε αυτά.
Η μεταφορά των μαθητών για αρκετούς μήνες, γίνονταν από ιδιώτη, κάτοικο της περιοχής, που σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr δεν έχει την δυνατότητα να τα πάει σχολείο, μιας και είναι απλήρωτος από το 2016 και πλέον οι απαιτήσεις που υπάρχουν γι’αυτήν την εργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι τέτοιες που δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Ουσιαστικά του λένε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να κάνει έναρξη στην Εφορία (!) , τη στιγμή που είναι ήδη επαγγελματίας (σ.σ. διαθέτει κατάστημα). Δηλαδή καλείται ουσιαστικά για την παροχή αυτής της εργασίας να κάνει διαδικασίες που καθιστούν το έργο ασύμφορο για τον ίδιον. Μάλιστα, για τις μεταφορές που έκανε όλους τους προηγούμενους μήνες, κινδυνεύει μάλλον να μείνει απλήρωτος…
Να σημειωθεί πως τους συγκεκριμένους μαθητές δεν τους μεταφέρουν ταξί, μιας και οι δρόμοι είναι δύσβατοι στους τόπους κατοικίας τους, που βρίσκονται σε απομακρυσμένους οικισμούς της Φλωριάδας.
Προς το παρόν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και υπάρχουν εύλογα διαμαρτυρίες, μιας και οι γονείς, με δικά τους μέσα και όποτε μπορούν, προσπαθούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο τους ενώ κάποια από αυτά εδώ και σχεδόν έναν μήνα, δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα μάθημα!

Πάντως, πηγές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αναφέρουν πως γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, ώστε οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει τέτοιες εργασίες να πληρωθούν τα καθυστερούμενα, μιας και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στη Φλωριάδα. Οι συμβάσεις τους πάντως έχουν παραταθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου