Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Υποψήφιος στην Περιφερεια Αττικης ο Κωστας Μπακογιαννης..;

Ο Μπακογιάννης, ο Τατούλης, ο Μπουτάρης και ο Καλαφάτης…

myportal.gr
Αυτοδιοικητικά σενάρια αρχίζουν να πλέκονται αυτήν την περίοδο. Ακούστε λοιπόν τι διαβάσαμε στον πάντα έγκυρο «Μικροπολιτικό» των Νέων του Σαββάτου, σε ένα εκτενές σχόλιο για τη ΝΔ και τις επιλογές της στην περιφέρεια Αττικής και στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Για την περιφέρεια Αττικής ο «Μικροπολιτικός» εμφανίζει τον Κώστα Μπακογιάννη ως πιθανό υποψήφιο.  «Ειδικά στη ΝΔ, πρέπει να επισημάνω, υπάρχει έντονη κινητικότητα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει ορισμένες – πώς να το θέσω; – εκπλήξεις. Η αρχή θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής όπου η αναμέτρηση έχει μεγάλο πολιτικό βάρος. Οι συζητήσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο για τη θέση του «μικρού πρωθυπουργού της Αττικής» επικεντρώνονται, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, αυτή την ώρα σε ένα όνομα: εκείνο του Κώστα Μπακογιάννη. Ενα όνομα, δηλαδή, ταυτισμένο για πολλούς με την τοπική αυτοδιοίκηση, που συνδυάζει μια επιτυχημένη θητεία στον πατρογονικό Δήμο Καρπενησίου – να υποσημειώσω ότι συμφωνούν σε αυτό όλοι οι Ευρυτάνες κατάσκοποί μου – και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ένα ήπιο πολιτικό προφίλ – ικανό να προσελκύσει ψηφοφόρους κι εκτός ΝΔ.» σημειώνει με νόημα ο «Μικροπολιτικός».
Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Αθηναίων αναφέρει: «Εκεί θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα Πατούλη, αλλά χρίσμα δεν έχει δοθεί ακόμη και, μεταξύ μας, δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθεί μέχρι τέλους. Εάν, ας πούμε, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιλέξει τελικά να διεκδικήσει το αξίωμα, ξέρω αρκετούς νεοδημοκράτες που δεν θα είναι αρνητικοί στο να τον στηρίξουν. Μου λένε, δε, ότι αν ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέβει, θα μπορούσε να πετύχει διακομματική υποστήριξη ικανή να του εξασφαλίσει ένα σαφές προβάδισμα. Ολα αυτά, βέβαια, στην περίπτωση που παραμείνει απλό σενάριο το ενδεχόμενο καθόδου της Ολγας Κεφαλογιάννη» Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του «Μικροπολιτικού στον δήμο Θεσσαλονίκης: «Αν κάπου προβληματίζονται αρκετά οι γαλάζιοι είναι στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν πρόκειται να υποστηριχθεί (σε αυτό συμφωνούν απολύτως ο νυν και οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ) και αναζητείται πρόσωπο ικανό να «χτυπήσει» τον δήμο. Ο Σταύρος Καλαφάτης είναι μια λύση, αλλά οι συζητήσεις δεν έχουν προχωρήσει ακόμη. Αφήστε που, όπως είπε κι ο Μπουτάρης, για εκείνον γράφουν οι «New York Times» και για τον Καλαφάτη ούτε η «Φωνή του Λαγκαδά»», σχολιάζει.
Μύλος που λένε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου