Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Έρχεται Λαμια ο Τσιπρας...

Έρχεται Λαμία ο Τσίπρας...

Πηγη
Πηγη lamiareport.gr
Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών συνεδρίων στις 13 Περιφέρειες της χώρας...
Η ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης, θα είναι στα θέματα του συνεδρίου που ξεκινά την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 στην Κοζάνη, έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα επεκταθούν με τα τοπικά χαρακτηριστικά των επόμενων 12 Περιφερειών της χώρας.
Η συμμετοχή των περιφερειών στη συζήτηση των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών για την ενίσχυση του ρόλου τους, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με προοπτική να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά αναπτυξιακές πολιτικές, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες τον περασμένο Μάιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει ο ίδιος επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στις συγκεκριμένες συναντήσεις, έχοντας μάλιστα ως δεύτερο προορισμό την Περιφέρεια Στερεάς και τη Λαμία. Ακόμη και σήμερα η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου δεν έχει ξεκαθαρίσει με επικρατέστερες ημερομηνίες το διήμερο 18-19 Ιουλίου. Πολλά σημεία της πρωθυπουργικής ατζέντας θα ξεκαθαριστούν στη συνάντηση των τοπικών στελεχών την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου. Να σημειώσουμε ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν  βάσει θεματολογίας, οι υπουργοί, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια έχουν πολλά παράπονα από την αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος τους από το στόχο 2 με την υποχρηματοδότηση να αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή τους προοπτική.
Στον αντίποδα ο κομματικός μηχανισμός στη Φθιώτιδα και γενικότερα στην περιφέρεια, βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και η αξιοποίηση τους από την παρούσα κυβέρνηση.
Σημαντικά έργα όπως ο σιδηρόδρομος, ο Ε65, αλλά και η υποστήριξη του πρωτογενή τομέα μέσω του νέου αγροτικού προγράμματος, λογικά θα περιλαμβάνονται στην ομιλία του πρωθυπουργού που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την 2η ημέρα του συνεδρίου. Πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι οι επαφές με τις Περιφέρειες και τις τοπικές κοινωνίες να συνεχιστούν μέσα στον Ιούλιο και ίσως τον Αύγουστο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου