Τρίτη 9 Μαΐου 2017

250 Νέοι Εθελοντές στο Πυροσβεστικό Σώμα

Εθελοντές Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα


Η Πανελλήνια Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος καλωσορίζει στην οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος τους 250 νέους Εθελοντές Πυροσβέστες που πρόσφατα ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους σε όλη την Ελλάδα και πέτυχαν στις αποφοιτήριες γραπτές και πρακτικές εξετάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Δυστυχώς, η εισδοχή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για τον εθελοντισμό, καθώς δεν θα τους χορηγηθούν απο το Πυροσβεστικό Σώμα (όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία) Στολή και Μέσα Ατομικής Προστασίας για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους, γεγονός για το οποίο ευθύνονται αποκλειστικά και σχεδόν στο σύνολό τους οι προηγούμενες Φυσικές και Πολιτικές Ηγεσίες του Π.Σ.

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε εθελοντές πυροσβέστες που απέκτησαν την ιδιότητα από το 2012 έως και το 2016 να λάβουν από το Πυροσβεστικό Σώμα, για πρώτη φορά, στολή και αυτό ύστερα από δωρεά που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Αναμένουμε την υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσής του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο οποίος ανέφερε, ότι μαζί με τον κ. Αρχηγό Π.Σ., θα καταβάλουν προσπάθειες για την εξασφάλιση ενός σημαντικού αριθμούν στολών για τους νέους συναδέλφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου