Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Τι είπε ο Γιαννης Σταματης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβουλιο



Πραγματοποιήθηκε στις 22\02\2017  η  2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου.  Από τον συνδυασμό της  Α.Δ.Ε.Κ.Κ.  συμμετείχαν  οι  ΣΤΑΜΑΤΗΣ  Ι., ΙΒΡΟΣ, Ι. ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ  Ι. ,ΣΩΚΟΣ  Γ.  και  ΣΚΛΑΠΑΝΗΣ  Τ. Με την έναρξη της συνεδρίασης  όλοι  οι   παρευρισκόμενοι   καλωσόρισαν  τον Γ. ΣΩΚΟ   νέο  σύμβουλο της παράταξής μας και του ευχήθηκαν ως νέος άνθρωπος και επιστήμονας  να αφήσει  τη  θετική  του  προσφορά  στο δημοτικό συμβούλιο, για το καλό του τόπου μας. Ακολούθως ο  Δήμαρχος  ανακοίνωσε, τα ονόματα των  νέων αντιδημάρχων  για το χρονικό διάστημα που απομένει ως τις επόμενες εκλογές καθώς  και την  αντικατάσταση του μέχρι σήμερα προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εμείς  με τη σειρά μας αναφερόμενοι στην  καθημερινότητα σχολιάσαμε την  άσχημη εικόνα που παρουσιάζει για μια φορά ακόμα,  η ανάπλαση στο κέντρο του Καρπενησίου  και  ζητήσαμε να υπάρξει αποκατάσταση  των ζημιών. Ποιο  συγκεκριμένα  το σχόλιο αφορά  τους πολλούς σπασμένους ξύλινους  πασσάλους  καθώς και  αρκετές  λακκούβες  που εμφανίστηκαν σε πολλά σημεία του οδοστρώματος. Με την ευκαιρία  κριτικάραμε   τον λάθος σχεδιασμό της ανάπλασης που δυστυχώς θα επιβαρύνει τους δημότες μας  με μεγάλο κόστος συντήρησης για τα επόμενα χρόνια.
 Ένα θέμα που θίξαμε για πολλοστή φορά  είναι η εξασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας των παιδικών χαρών. Θυμίζουμε ότι η υποχρέωση προσαρμογής  στην ισχύουσα νομοθεσία   υφίσταται από το 2012 και  μέχρι σήμερα δεν έγινε  σχεδόν καμία ενέργεια με αποτέλεσμα  να εγκυμονούν  μεγάλοι κίνδυνοι  για τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν  και απρόβλεπτες  συνέπειες  για τον  δήμο μας σε περίπτωση ατυχήματος.
Πλησιάζοντας  στο τέλος του χειμώνα ζητήσαμε να υπάρχει ετοιμότητα  για  παρέμβαση προς αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργήσει οι  καιρικές συνθήκες   στα οδικά δίκτυα προς τα χωριά. Επίσης να  γίνει καθαρισμός, κυρίως από τις λάσπες που μαζεύτηκαν, στις υδρομαστεύσεις, τα φρεάτια και τις δεξαμενές των υδραγωγείων και έχουν μειώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού.
  Τέλος, ρωτήσαμε και δεν πήραμε απάντηση, για τον τρόπο που θα τύχουν  έκπτωσης τα νοικοκυριά,  στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος,   τις μέρες που υπήρχε  ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας.
 Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα 33 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Το 1ο θέμα αφορούσε την τροποποίηση του  Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου μας. Ψηφίσαμε θετικά στην σύσταση των δύο νέων οργανικών  θέσεων, για την τοποθέτηση δύο υπαλλήλων και δεν ψηφίσαμε  τον διαχωρισμό του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων σε δύο νέα  που, εκτός των άλλων,  θα επιβαρύνει    οικονομικά των δήμο μας  χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Το 6ο θέμα που αφορούσε προγραμματισμό προσλήψεων για το 2017 ζητήθηκε να αναβληθεί.
Το 8ο θέμα αφορούσε την έγκριση της  διάθεσης  δαπανών, για την τουριστική προβολή του δήμου μας . Διαφωνήσαμε  για μία ακόμη φορά, για την έλλειψη στρατηγικής  στην προβολή, και την τυπική  διάθεση του ποσού  των 50.000, που εμείς θεωρούμε σπατάλη.
Το 9ο θέμα αφορούσε την έγκριση  της  έκθεσης  αποτελεσμάτων του  προϋπολογισμού, για το 4ο τρίμηνο του έτους 2016. Το ψηφίσαμε  με τις παρατηρήσεις  ότι  παρουσιάζονται  αρκετοί  χαμηλοί  δείκτες  εισπραξιμότητας , όπως ενδεικτικά βλέπουμε στον τομέα των μισθωμάτων και των παλαιών οφειλών.  Στον τομέα  των επενδύσεων ενώ ήταν εγγεγραμμένα για έργα  ποσά σχεδόν  8 εκατομμυρίων € ,απορροφήθηκαν μόνο τα 2,5 εκατομμύρια €, και αυτό αποδεικνύει  το πόσο πλασματικός  και παραπλανητικός  υπήρξε  ο  προϋπολογισμού  του 2016.
Το 10ο θέμα αφορούσε την ψήφιση πίστωσης  έως 3000€  για την παράθεση δύο γευμάτων.  Ενός στην επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα επισκεφθεί και θα συνεδριάσει στην πόλη μας τον επόμενο μήνα και  του άλλου  στα μέλη της λέσχης Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, που  συμμετέχουν  στο 8ο Κλασικό Ράλλυ  Ελλάδος και θα περάσουν από την πόλη μας. Φιλοξενία για τους φίλους του αυτοκινήτου όμως  έχει πραγματοποιηθεί και στο  πρόσφατο παρελθόν.  Συναισθανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν αρκετοί συνάνθρωποί μας   διαφωνήσαμε  στην πραγματοποίηση αυτού του γεύματος.

Καρπενήσι  28\02\2017
Για   την  Α.Δ.Ε.Κ.Κ.   Γιάννης Σταμάτης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου