Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Έναρξη Διήμερου Δρασης για την οδική ασφαλεια στην γεφυρα Ριου-Αντιριου

Στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» βρέθηκε, χθες Τετάρτη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δημήτρη Δριβίλα και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Π.Δ.Ε., κ. Γιώργο Τσόγκα, για την έναρξη της σπουδαίας διήμερης δράσης για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Pit-Stop στη Γέφυρα».

Η δράση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (18-24/3) και της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας (22/3) στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Το ραντεβού δόθηκε για δωρεάν έλεγχο της κατάστασης των διερχομένων οχημάτων. Η δράση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το Σύλλογο Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας , το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων Ναυπακτίας & Δωρίδος, και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η οποία φιλοξένησε την πρωτοβουλία, υπό την ευγενή αρωγή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και της Τροχαίας Ναυπάκτου.

Η εκδήλωση είχε τεράστια συμμετοχή αλλά και αξιέπαινη προβολή από τα ΜΜΕ ενώ η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά δήλωσε σχετικά:

«Σκοπός μας είναι να εμπεδώσουμε όλοι την σημασία της οδικής ασφάλειας. Η κακή ή ελλιπής συντήρηση των οχημάτων μας αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, κάτι που πρέπει να αλλάξουμε άμεσα. Πρόσφατα σε έλεγχο που έγινε από 120 ιδιοκτήτες συνεργείων της Πάτρας και της Ναυπάκτου μεταξύ 13 και 21 Μαρτίου με λύπη μας διαπιστώσαμε, ότι η πλειοψηφία των οχημάτων κρίθηκε σε επίπεδο «μη ικανοποιητικό» ως προς την συνολική τους εικόνα ενώ το ποσοστό των αυτοκινήτων που θα ήταν στο «πολύ ικανοποιητικό» επίπεδο ήταν μηδενικό.

Η κρίση συνέβαλε πολύ στα παραπάνω και οι δικές μας δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες όπως αυτή με τη συνεργασία των φορέων, των επαγγελματιών και της Γέφυρας Α.Ε. έχουν στόχο να αλλάξουν οι προτεραιότητές μας και να βάλουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου