Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Γιάννης Σταματης για το ΤΕΙ Καρπενησιου


Ο κ.Γιαννης Σταματης επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην 4η Τακτική Συνεδριαςη του Δημου Καρπενησιου που έγινε χθες αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δημου αλλα και στο ΤΕΙ Καρπενησιου καυτηριάζοντας με τον δικο του τροπο τα τεκταινόμενα για την σχολή.Συγκεκριμενα οι θέσεις του ηταν οι εξής:
- Σχολιάζοντας  την καθημερινότητα  αναφερθήκαμε  στην ανάγκη άμεσης συντήρησης του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης   Κορυσχάδων. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε η   Υπηρεσία Προστασίας  Νεωτέρων  Μνημείων  στον Δήμο μας  εδώ και μήνες,  πρέπει  να  εκτελεσθεί άμεσα,  έργο προστασίας των τοιχογραφιών  του σχολείου που  απειλούνται με αποσάθρωση .Το πρόβλημα  έχει αναδείξει ο Πολιτιστικός   Σύλλογος του χωριού.
 -Στη συνέχεια και με αφορμή διαμαρτυρία του Συλλόγου Αγία Παρασκευή   Άμπλιανης,  ζητήσαμε από  τη Δημοτική αρχή  να  αντιμετωπίσει  το πρόβλημα που προκύπτει  από την συνταχθείσα  μελέτη του  ΣΧΟΑΠ Δ.Ε. Δομνίστας  που σύντομα  θα εφαρμοσθεί. Συγκεκριμένα  ζητείται  από αρκετούς  ιδιοκτήτες οικοπέδων, εντός  του οικισμού  Άμπλιανης,  να προβαίνουν με ίδια έξοδα  σε γεωλογικές μελέτες και σε  έργα προστασίας  αυτών, για την οικιστική καταλληλότητά τους.
- Κάναμε γνωστό  ότι οι ενδείξεις  των υδρομετρητών στο Καρπενήσι  καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, αντί του Δεκεμβρίου του 2016.Για τον λόγο αυτό πρέπει να  γίνει χρονικός  καταμερισμός της κατανάλωσης  και όχι υπερχρέωση των   δημοτών μας.
 - Τέλος  ζητήσαμε, εξ αιτίας της επαναλειτουργίας  αντίστοιχου τμήματος του ΤΕΙ στην Καρδίτσα και του κινδύνου να συρρικνωθεί η σχολή που βρίσκεται στην πόλη μας, να υπάρξει αφύπνιση της Δημοτικής Αρχής, για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.
- Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας  του δήμου, μας ενημέρωσε ότι παρά και την αντίθετη άποψη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για τον διαχωρισμό του τμήματος Ανθρωπίνων πόρων  σε δύο  τμήματα,  η Δημοτική πλειοψηφία θα  το εφαρμόσει. Όπως  και στην προηγούμενη συνεδρίαση, καταγγείλαμε  για μια ακόμη φορά ότι οι  πελατειακές σχέσεις είναι αυτές που διέπουν τις όποιες ενέργειες της  πλειοψηφίας ανεξαρτήτως οικονομικού κόστους.
Ακολούθησε  συζήτηση για δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και  για τα σαράντα οκτώ προγραμματισμένα.
-Το 5ο θέμα αφορούσε την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της  ΕΚΕΠΠΠΑΗΚ  για το 2017  και το 6ο την εισηγητική έκθεση τεκμηρίωσης  των εσόδων και των εξόδων  αυτού. Όπως και κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν ψηφίσαμε τις δαπάνες που αφορούν μισθοδοσία αιρετών, καθώς και τα κονδύλια που αφορούν τα πολιτιστικά.
-Το 7ο θέμα αφορούσε την συμμετοχή του δήμου μας,  στο δίκτυο πόλεων  για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία, με τον διακριτικό τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ». Όπως αναλυτικά  αναπτύξαμε,  η συμμετοχή  μας σε ποικιλώνυμα δίκτυα κατάντησε βιομηχανία, χωρίς κάποιο ουσιαστικό κέρδος . Απεναντίας έχουμε  μόνιμη  οικονομική επιβάρυνση   για την  εγγραφή  μας  και για τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων   αιρετών και  στελεχών. Για τον λόγο αυτό προτείναμε,  αν και δεν έγινε δεκτό, να συμμετάσχουμε  ως συνδεδεμένο μέλος, χωρίς οποιαδήποτε  οικονομική επιβάρυνση.

Καρπενήσι  28\03\2017
Για την Α.Δ.Ε.Κ.Κ.  ο  Επικεφαλής
ΓΙΑΝΝΗΣ    ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου