Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Οι δυο Ευρυτανες πιλότοι ήρωες που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος

Βασίλειος ΝταβαρινοςΓιάννης Γαλανός
Οι Ευρυτανες Βασιλειος Νταβαρινος από Τοπολιανα στα αριςτερα της φωτογραφίας και Γιάννης Γαλανός από Καρπενησι στα δεξιά ειναι οι Ευρυτανες πιλότοι,ήρωες που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος.Δειτε τα βιογραφικά τους που αντλήσαμε απο την σελιδα πεσόντων αεροπόρων της πολεμικης αεροπορίας.

Βιογραφικό Σημείωμα Γιαννης Γαλανος

Γεννήθηκε το 1954 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων τον Οκτώβριο του 1972 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1976 με το  βαθμό του Ανθυποσμηναγού.
Υπηρέτησε στην 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα ως χειριστής στα αεροσκάφη RF-84 και T-33.
Σκοτώθηκε, σε διατεταγμένη αποστολή με αεροσκάφος Τ-33Α του 370 Σμήνους Εφηρμοσμένης Εκπαιδεύσεως της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα), στην περιοχή της Νότιας Βοιωτίας, με συγκυβερνήτη τον Επισμηναγό Τότσα Ιωάννη λόγω προσκρούσεως του αεροσκάφους του στο έδαφος, στις 7 Μαρτίου 1989.
Ήταν παντρεμένος και είχε τρεις κόρες.
Στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Καρπενήσι, κατόπιν ενεργειών του πατρός του και την Δημοτικής Αρχής, τοποθετήθηκε προτομή του σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ σε δημοτική οδό πλησίον της πατρικής του κατοικίας δόθηκε το όνομά του.

Βιογραφικό Σημείωμα Βασίλειος Νταβαρινος

Γεννήθηκε το 1949 στα Τοπόλιανα Ευρυτανίας.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Νοέμβριο του 1967 και αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1971 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Σκοτώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1974 εκτελώντας διατεταγμένη άσκηση στο πεδίο βολής του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, όταν το αεροσκάφος του F-5A της 343 Μοίρας Αναχαιτίσεως Ημέρας ύστερα από βύθιση προσέκρουσε στο έδαφος και συνετρίβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου