ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Απερίφραστα


 

Η απόρριψη της μελέτης για τη συνέχιση του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλες αντιδράσεις και σχόλια με μεγάλο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά οι πάντες εξέφραζαν μέσω αυτών, όχι απλά την έλλειψη εμπιστοσύνης, αλλά τη βεβαιότητα ότι ο δρόμος αυτός δεν πρόκειται να γίνει και ότι η τελευταία αυτή εξέλιξη είναι η συνέχεια στο ‘σήριαλ’ εμπαιγμού των Ευρυτάνων που ακούνε γι’ αυτόν το δρόμο πολλές δεκαετίες.

 Η μοναδική επίσημη απάντηση δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχη Α. Τασιού που με στόμφο και απολυτότητα σε δηλώσεις του, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καμία καθυστέρηση, καμία αλλαγή στις προθέσεις- υποσχέσεις για το έργο. Τα είπε όλα απερίφραστα, χωρίς βέβαια να πει και κάτι, που να αφορά ημερομηνίες, χρηματοδότηση, αναδόχους, νομοθετικό πλαίσιο. 

Με δυο ‘απερίφραστες’ γενικολογίες έκλεισε ένα θέμα που όλοι γνωρίζουμε ότι προκαλεί μεγάλες εντάσεις, συζητήσεις και προστριβές στους Ευρυτάνες.


Και σκέφτομαι λοιπόν γιατί έπρεπε ο κ. Τασιός να ‘βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα’, μιας και από το ύφος των δηλώσεων του δεν φαίνεται ότι λειτούργησε παρορμητικά, αντίθετα, αν και όχι μάλλον με το κατάλληλο ύφος μετριοπάθειας που θα άρμοζε στην περίσταση, φαίνεται ότι πίστευε κάθε λέξη απ΄ ό,τι υποστήριζε. Συνεπώς το μεγάλο όραμα και το μεγαλεπήβολο σχέδιο του έργου που στηρίζει η Περιφερειακή Αρχή του Σπανού και άφησε παρακαταθήκη ο Κ. Μπακογιάννης, παραμένει ‘φλογερά’ ενεργό παρά τα προφανή εμπόδια και αδιέξοδα που έχει. 

Τα επικοινωνιακά λάθη της Περιφέρειας είναι δεδομένα, από την εποχή του ‘πλατάνου στην κεντρική πλατεία’, αλλά τι μπορεί να κρύβει η ‘απερίφραστη’ βεβαιότητα για ένα σχέδιο που είναι αμφίβολο ποιος από την κεντρική εξουσία επιθυμεί να στηρίξει;
Ένα σενάριο θα έλεγε κανείς είναι ότι το έργο επανέρχεται με την μορφή ‘δολώματος’ για τους ψηφοφόρους στην έναρξη προεκλογικών περιόδων, σαν αυτή που μπαίνουμε, ή εμφανίζεται για εκδούλευση στους υποψήφιους κατασκευαστές. Και αυτές τις δεκαετίες όλο και γίνονταν και από ένα μικρό κομματάκι κουτσά- στραβά. Υπάρχει πιθανά όμως και ένα άλλο σενάριο, επιστημονικής φαντασίας, θα μπορούσε να πει κανείς, που όμως μπορεί να ενώσει διάφορα κομμάτια του ‘παζλ’ που από μόνα τους δεν έχουν νόημα… Ανάπλαση, λίμνη στο Καρπενήσι, τελεφερίκ, κονδύλια για ‘Πάντα Βρέχει’ και Χιονοδρομικό, η ξαφνική και πολύ μεγάλη κινητοποίηση για την κατασκευή του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι, είναι τα πιο χαρακτηριστικά. 

Αλλά αν ίσχυε ένα τέτοιο μεγάλο σχέδιο για την περιοχή, γιατί δεν παρουσιάζεται συνολικά, αν στην ουσία ο στόχος είναι το καλό του τόπου μας, που σίγουρα θα αλλάξει ολοκληρωτικά το μέλλον του και θα ήταν ‘φιλέτο’ για να δοθεί ολόκληρο σε επενδυτές; Απερίφραστα σίγουρα είτε στην μία περίπτωση, είτε στην άλλη, δεν θα μάθουμε την αλήθεια δια στόματος της εξουσίας, γιατί απλά οι πολίτες δεν έχουν καμία αξία για αυτούς που ψηφίζουν.

Άρθρο από το "Τρίτο Μάτι " του Ευρυτανικού Παλμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου