ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ακολουθία του σεισμού της Σάμου η δόνηση στα Κρεμαστά

 



Στη σεισμική ακολουθία της δόνησης των 6,7 Ρίχτερ της Σάμου εντάσσεται και ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα (01.09) σήμερα με επίκεντρο κοντά στη Λίμνη Κρεμαστών.

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα στο agrinionews.gr του πρόεδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα που σημειώνει πως «πρόκειται για απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Ο σεισμός που αναστάτωσε το Αγρίνιο είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ,σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και το επίκεντρο εντοπίστηκε 30 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αγρινίου, κοντά στη Χούνη Παρακαμπυλίων. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 17,7 χιλιόμετρα.

00:00 / 02:08
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player
ADVERTISEMENT

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο σεισμός των 6,7 της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο έχει “δώσει” πάνω από 700 σεισμούς τις τελευταίες ημέρες ανά την επικράτεια και όλοι άνω των 2 βαθμών. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει τη μετασεισμική διαδικασία-ακολουθία στην οποία έχω εξ’ αρχής αναφερθεί από ανατολή προς δύση και η οποία ουσιαστικά “περιγράφει” ανάγλυφα το ρήγμα το οποίο και είναι υπεύθυνο για το σεισμό που έπληξε το νησί του Αιγαίου», σημειώνει ο κ. Λέκκας.

Θυμίζουμε πως στη Λίμνη Κρεμαστών την 5η Φεβρουαρίου 1966 εκδηλώθηκε ένας καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6.2 R. Ο σημερινός ωστόσο δεν σχετίζεται με το παρελθόν αυτό.

agrinionews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου