ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Ευρυτανία:Οδοιπορικό στην βυθισμένη θρυλική γέφυρα Μανώλη

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό που απέφερε πολύ όμορφες εικόνες πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην βυθισμένη θρυλική γέφυρα Μανώλη στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου φίλων γέφυρας Μανώλη κ.Γρηγόρης Φέρρας μετά από πρόσκληση κατοίκου της περιοχής κ.Σωτήρη Ντάλλα που διέθετε την βάρκα προσέγγισαν την 362 ετών γέφυρα Μανώλη που είναι από τα πιο ξακουστά γεφύρια στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.Δεν είναι και τυχαία άλλωστε η παρουσία ξένων επισκεπτών από διάφορες χώρες.

Το Μνημείο κατά τους θερινός μήνες ξεπροβάλλει ολόκληρο με τους επισκέπτες να μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά,ακόμη και να ανέβουν στην κορυφή του.

Τους χειμερινούς μήνες όμως αυτό το καθιστά αδύνατο αφού τα νερά της λίμνης Κρεμαστών το καλύπτουν σχεδόν μέχρι και την κορυφή του που είναι σε ύψος 22 μέτρων.Οπότε η επίσκεψη γίνεται από μία μακρινή απόσταση από όπου μπορούν οι επισκέπτες να το θαυμάσουν και να το φωτογραφίσουν.

Όπως βλέπετε και στις φωτό προσέγγισαν με προσοχή την γέφυρα και μπόρεσαν να ανέβουν επάνω στη βυθισμένη γέφυρα όπου τους περίμενε και μία όμορφη έκπληξη.Μία φωλιά από αυγά γλάρων γι'αυτό και η εύλογη παρουσία πολλών γλάρων πάνω απο το Μνημείο.

Για όσους θέλουν να επισκεφθούν και να θαυμάσουν το Μνημείο βρϊσκεται στην τοποθεσία Φτερόλακα,καθ'ότι οικισμός της Δυτικής Φραγκϊστας Ευρυτανίας.Μόλις φθάσουν στην Φτερόλακα υπάρχει και η ανάλογη πινακίδα να τους κατευθύνει.

Η θέα του γεφυριού θα τους αποζημιώσει στο έπακρον.













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου