Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Αγρίνιο:Άκυρη η αποφαση για την χορήγηση εφάπαξ πολυτεκνικού επιδόματος ύψους 3.000 ευρώ

ΑΓΡΊΝΙΟ-ΆΚΥΡΗ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΉΓΗΣΗ ΕΦΆΠΑΞ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΎ ΕΠΙΔΌΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΗΤΈΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΎΝ ΤΈΤΑΡΤΟ ΤΈΚΝΟ

Αγρίνιο-Άκυρη η απόφαση για χορήγηση εφάπαξ πολυτεκνικού επιδόματος σε μητέρες που αποκτούν τέταρτο τέκνο
Τη χορήγηση εφάπαξ πολυτεκνικού επιδόματος ύψους 3.000 ευρώ σε μητέρες (δημότισσες Αγρινίου)  που αποκτούν τέταρτο τέκνο και για κάθε επιπλέον τέκνο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στα τέλη Ιουλίου,  όμως η απόφαση αυτή κρίθηκε άκυρη χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταξύ άλλων επειδή
agriniosite.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ
Θυμίζουμε ότι η χορήγηση του επιδόματος ανακοινώθηκε από τον κ.Παπαναστασίου στις 3 Φεβρουαρίου  σε ημερίδα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου, ότι ο δήμος θα επιχορηγεί εφεξής με επίδομα 3.000 ευρώ τις οικογένειες που αποκτούν 4ο παιδί,  και δεσμεύθηκε δε ότι η πρότασή του αυτή θα εγκριθεί από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • δείτε το βίντεο από τις 3/2/2018 (στο 1.50′)

Το θέμα αυτό δεν ήρθε όμως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά 6 μήνες μετά και αφού προηγήθηκε στην αρχές Ιουνίου ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Παύλου Μοσχολιού ο οποίος  ρώτησε ουσιαστικά γιατί η εξαγγελία αυτή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
“Δύο ερμηνείες μπορεί να δώσει κάποιος για το θέμα αυτό, είχε αναφέρει μάλιστα ο κ.Μοσχολιός:
  1. Ο Δήμαρχος να γνώριζε ότι δεν μπορούσε με νόμιμο τρόπο να δοθεί απ’ τον Δήμο τέτοιο επίδομα και παρ’ όλα αυτά να δεσμεύθηκε για ψηφοθηρικούς λόγους ότι θα το δώσει, οπότε συνειδητά εξαπάτησε τις οικογένειες των πολυτέκνων, παίζοντας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
  2. Ο Δήμαρχος να αγνοούσε ότι δεν μπορούσε με νόμιμο τρόπο να δοθεί το επίδομα και με εντελώς επιπόλαιο τρόπο δεσμεύθηκε να το δώσει, χωρίς πριν να συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Εξαπάτηση ή επιπολαιότητα το ίδιο επικίνδυνες και οι δύο…!» είχε αναφέρει ο κ.Μοσχολιός!
Ετσι, ενάμιση μήνα μετά το θέμα έφερε η δημοτική αρχή   στην  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  Αγρινίου , στα τέλη Ιουλίου του 2108 σκορπώντας θύελλα αντιδράσεων σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης  όπου οι περισσότεροι  δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο για παραπλάνηση και εξαπάτηση των πολυτέκνων, εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Ο κ. Μοσχολιός  επανέλαβε πως πρόκειται για εμπαιγμό, ο  κ.Μερμίγκης,  ακόμη πιο σκληρός στην τοποθέτησή του, μίλησε για «τσάμπα μάγκες που τάζουν τριχίλιαρα» και απορώ γιατί δεν έταξαν πεντοχίλιαρα είπε χαρακτηριστικά,  γνωρίζοντας πως πρόκειται για υποσχέσεις που δεν μπορούν να έχουν αντίκρισμα. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ.Αντωνάκου, ενώ οι  κκ Καζαντζής και Ρόκκος πως  έταξε  επίδομα  που αδυνατεί να καταβάλει  αποκρύπτοντας την αλήθεια! Και ο επίλογος του θέματος, που μονοπώλησε την επικαιρότητα φαίνεται πως ολοκληρώθηκε με την απόφαση της Αποκεντρωμένης, η οποία κρίνει μη νόμιμη την εξαγγελία-απόφαση, αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου