Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Στην ορκωμοσία του Ερντογαν η Ντορα Μπακογιαννη!

Στην ορκωμοσία του Ερντογάν η Ντόρα Μπακογιάννη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα παραστεί τη Δευτέρα στην τελετή ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα.
Αυτό θα γίνει αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, της απηύθυνε πρόσκληση.

Ντόρα Μπακογιάννη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η… προϊστορία

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η βουλευτής της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο. Η θητεία της, άλλωστε, στον «θώκο» του υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και ως δημάρχου της Αθήνας, ήταν η αφορμή και για παλαιότερες συναντήσεις.
Στις 09.05.2004, η -τότε- δήμαρχος Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, υποδέχονταν τον -τότε- Τούρκο πρωθυπουργό, με την σύζυγό του, Εμινέ, στο δημαρχείο της Αθήνας.
Περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, στις 02.06.2003, οι δυο τους είχαν συναντηθεί στην Άγκυρα με τις… ίδιες ιδιότητες.
Παράλληλα και στις 04.05.2006, η υπουργός Εξωτερικών -πλέον- Ντόρα Μπακογιάννη συναντούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Θεσσαλονίκη, για την Διαβαλκανική Σύνοδο χωρών μελών νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Επιπρόσθετα, στις 23.01.2008, ο -τότε- πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε την Τουρκία. Ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Μαζί του η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους υποδέχεται.
Άλλωστε να υπενθυμίσουμε πως Ερντογάν και Καραμανλής είχαν γίνει και… κουμπάροι.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου