Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μελανσόν:Ο Τσιπρας ειναι μια αξιοθρήνητη πολιτικη προσωπικότητα

Μελανσόν: Ο Τσίπρας είναι μία αξιοθρήνητη πολιτική προσωπικότητα

AP Photo/Thibault Camus
«Ο Τσίπρας είναι μία από τις πιο αξιοθρήνητες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής τόνισε ο επικεφαλής του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν Λουκ Μελανσόν μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του . 

Ο κ. Μελανσόν ουσιαστικά απαντώντας στα όσα δήλωσε για τον ίδιο ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Le Point σημείωσε πως «ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος εξελέγη με ένα πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Κανένας δεν του υπαγόρευσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το έγραψε μόνος του. Παίρνει την εξουσία και ξεκινά την διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. Η Ευρώπη του προτείνει ένα μνημόνιο απαράδεκτο τουλάχιστον σε σχέση με την πολιτική του. Και τι κάνει; Ζητά ψήφο (σ.σ εννοεί το δημοψήφισμα) από τους Έλληνες. Οι Έλληνες απαντούν πως δεν επιθυμούν το μνημόνιο και αυτός πηγαίνει και το υπογράφει. Τι σημαίνει αυτό; Απλά προδίδει τον λόγο του. Όταν τολμά να λέει πως δεν θέλω να κυβερνήσω τον ρωτώ πως το ξέρει. Έχει να μου μιλήσει από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα. Ο ίδιος λέει πως θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς και την χώρα του. Γιατί μειώνει τις συντάξεις, γιατί πουλά την δημόσια περιουσία; Γιατί καταστρέφει την Ελλάδα; Θέλω να ξέρουν οι Γάλλοι πως εάν πάρω την εξουσία ποτέ δεν θα γίνω ένας Τσίπρας». 

Αξίζει να σημειώθεί πως σε συνέντευξή του στην Le Point ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει «Πιστεύω πως ο κ. Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Νομίζω πως δεν θα ήξερε τι να κάνει σε περίπτωση μίας εκλογικής νίκης. Και αυτό σίγουρα δεν είναι μία αριστερή πολιτική». Η
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου