Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Λαϊκή Επιτροπή Αγράφων:Αλληλεγγύη στον λαο της Παλαιστινης

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ




Η απόφαση των ΗΠΑ να εγκαινιάσει την νέα της  Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ , αναγνωρίζοντας την ουσιαστικά ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ,προμηνύει νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του Παλαιστινιακού και όλων των λαών της περιοχής.
Οι Ισραηλινές αρχές δολοφονούν εν ψυχρώ τους Παλαιστίνιους που διαδηλώνουν στην Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ , πάντα με το φαιδρό πρόσχημα της κρατικής ασφάλειας και της παραβίασης του συνοριακού φράχτη, δολοφονούν με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ άμαχο πληθυσμό.
Όλοι οι νεκροί ήταν  άοπλοι . Δολοφονήθηκαν ακόμα και μικρά παιδιά , και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα, είναι  ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.
Άσκηση ωμής βίας κατοχικών δυνάμεων που θέλουν την υποταγή και εξόντωση ενός λαού.

Καλούμε τον λαό των  Αγράφων  αλλά και όλου του νομού Ευρυτανίας να σταθεί στο πλευρό  του Παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του κατά της Ισραηλινής κατοχής που συνεχίζεται με την στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Καταδικάζουμε την βία , τον αυταρχισμό , τις δολοφονίες του άμαχου πληθυσμού , τις φυλακίσεις αγωνιστών , το απαράδεκτο τοίχος , τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του θύτη με το θύμα.

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που από την μία μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή ξεπλένει τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το κράτος δολοφόνου του Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική οικονομική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας  ΗΠΑ  Ισραήλ .

Τέλος καλούμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να  σταματήσει την υποκρισία απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους , αν απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αποτέλεσμα έχουν το αιματοκύλισμα των λαών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου