Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Αίτημα κατεπείγον για άσφαλτο στο Δρομο σύνδεσης Αγραφων...

katafylli.gr

Δ. Παπακώστας: Αίτημα κατεπείγον για άσφαλτο στο Δρόμο σύνδεσης Αγράφων.... Επερώτηση Βουλευτή Λάρισας κ. Μπαργιώτα

Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και κοινοποίηση σε Περιφερειάρχη Στερεάς Κ. Μπακογιάννη, τους Αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας και Ευρυτανίας Β. Τσιάκο και Άρη Τασιο, τους Βουλευτές Καρδίτσας Π. Βράντζα, Κ. Τσιάρα, τον Βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Λάρισας Κων. Μπαργιώτα απέστειλε ο Δημ. Παπακώστας με αίτημα την ασφαλτόστρωση του δρόμου Βραγκιανά Αργιθέας - Κέδρα Ευρυτανίας (θέση Φελίκι) μετά και την πρόσφατη επερώτηση που έγινε στη Βουλή για το θέμα από τον Βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Λάρισας Κων. Μπαργιώτα.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Παπακώστα
Προς κ. Κώστα Αγοραστό. Πρόεδρο ΕΝΠΕ /ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠ:
- ΠΕΡΙΦΕΡ/ΡΧΗ Στερεάς Κ. Μπακογιάννη
- Αντιπεριφ. Καρδίτσας Β. Τσιάκο
- Αντιπεριφ. Ευρυτανίας Άρη Τασιό
- Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. κα Π. ΒΡΑΝΤΖΑ
- Βουλευτή ΝΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. Κ. ΤΣΙΑΡΑ
- Βουλευτή ΔΗΣΥ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. Κων. Μπαργιώτα
Μετά από επερώτηση-υπαρ 107/20-10-17- του Βουλευτή ΔΗΣΥ Λάρισας Κων/νου Μπαργιώτα σχετικά με το υπερώριμο θέμα της σύνδεσης των Θεσσαλικών με τα Ευρυτανικά Άγραφα (ενιαίος χώρος, γεωγραφικά - ιστορικά), με σύγχρονο Ασφαλτοστρωμένο δρόμο από Βραγκιανά Αργιθέας Καρδίτσας έως όρια, θέση Φελίκι Κέδρων Αγράφων Ευρυτανίας, μήκους 6 χλμ., με έτοιμη τη Μελέτη από Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας και σχεδόν όλα τα τεχνικά έργα, ήδη από 2008, το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών (Δ/νση οδικών έργων) απάντησε μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι:
"Δεν έχει υποβληθεί έως σήμερα σχετικό αίτημα από υπηρεσίες και αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατά τόπο αρμόδια", προφανώς λόγω μη επικοινωνίας με το Γραφείο του αρμόδιου Περιφερειάρχη και της " ανελέητης κρατικής γραφειοκρατίας" λόγω συναρμοδιότητας.
Επειδή κατά τη συνάντηση μας, μαζί σας στη Λάρισα (12-10-17 με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, μαζί με τον αντιπεριφ/ρχη Χρ. Καλομπάτσιο) μας δηλώσατε ότι είναι στον άμεσο σχεδιασμό της Περιφ Θεσσαλίας & κινείσθε προς εξεύρεση χρηματοδότησης, για το σημαντικό αυτό Διαπεριφερειακό οδικό έργο, προϋπολογισμού μελέτης 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που έχει ολοκληρωθεί & ο φάκελος είναι στην αρμόδια Δ/νση Τεχν. Έργων Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας - αποτελεί δε, βασική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής ήδη από το 2012-δηλώσεις Αντιπεριφ/ρχη Βας. Τσιάκου ενώπιον της Υποεπιτροπής Ορεινών περιοχών της ΒΟΥΛΗΣ.
ΕΠΕΙΔΗ η Ασφαλτόστρωση του, μικρού σχετικά, οδικού τμήματος θα αναβαθμίσει την Συγκοινωνία & Επικοινωνία των ανθρώπινων κοινωνιών Ορεινής Καρδίτσας Θεσσαλίας και ορεινής Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας, υλοποιώντας το ΟΡΑΜΑ του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και χιλιάδων Αγραφιωτών-Αργιθεατών.
Παρακαλούμε με πρωτοβουλία σας, ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες, σε συνεργασία με Βουλευτές και γείτονες της Στερεάς, εφόσον το κρίνετε χρήσιμο, προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, τον κ. Γ. Γιώργο Δέδε και την αρμόδια Δ/νση Οδικών Υποδομών, ενημερώνοντας σχετικά για το ζωτικό μας αίτημα και τις πολλές ενέργειες, στις οποίες έχετε προβεί, εσείς προσωπικά και οι Αντιπεριφέρειες Καρδίτσας & Ευρυτανίας (Β. Τσιάκος, Δ. Κουτρομάνος και Άρης Τασιός).
Με την ευκαιρία ευχαριστούμε τον Βουλευτή Λάρισας κ. Μπαργιώτα για την προβολή και προώθηση του αιτήματος δεκαετιών. Τον προσκαλούμε στα ΒΡΑΓΚΙΑΝΑ ΑΡΓΙΘΕΑΣ (165 χλμ. από Λάρισα).
Το "λόμπυ Αργιθεατών", που ψηφίζει στη Λάρισα θα εκτιμήσει τη δράση του υπέρ ορεινών.
Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση του με Δημοπράτηση εντός του 2018.
Άλλη καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.
Στον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, σημειώσαμε ότι το ποσό των 4.500.000 ευρώ, που το Ιδιωτικό Μελετητικό Γραφείο εκτίμησε το όλο έργο, είναι λίαν υπερβολικό.
Με 2.000.000 ευρώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε Ασφαλτόστρωση μήκους 12 χλμ., δηλ διπλάσιο, από Νεχώρια Βραγκιανών έως Αργύρι.
Κάτι δεν συμβαδίζει με ..... την κοινή λογική.
Άποψη μας να ερευνήσει το θέμα και να διατάξει αναπροσαρμογή σε εφικτά, πραγματικά επίπεδα.
Στη διάθεση του για συνεργασία, λόγω μακράς εμπειρίας μας στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα & τοπικά έργα.
17-11-17
Φιλικότατα
Δημ. Παπακώστας 
Αιρετός ΤΑ 1999-2019
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ 
(ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΕΛΩΟΥ 1999-2006)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου