Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

"Πρωτη φορα εχουμε εναν διοικητή σωστό.."-Ανοικτή επιστολη εργαζομένου στο Νοσοκομείο.Αγρινιου προς Υπουργό Υγείας


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ¨ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Κύριοι,
Είμαι εργαζόμενος 30 χρόνια σχεδόν στο χώρο των νοσοκομείων αλλά και πολίτης Αγρινίου .
Πρώτη φορά έχουμε έναν διοικητή σωστό ! Έναν διοικητή που θέλει να βάλει τάξη , χωρίς να μασάει . Έναν διοικητή δίκαιο με ήθος και αρχές . Που γνωρίζει να διοικεί και να ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου αυτού . Ως τώρα είχαμε πολλούς αδιάφορους ή πιόνια των μέσα και έξω .Αυτοί υπόγραφαν ότι βολικά τους σέρβιραν .Όλα στο βωμό των συμφερόντων .. ! Διοικητές … αφανείς.
Έναν διοικητή που να βγάζει τα φίδια από τις τρύπες ποτέ δεν είχαμε !
Εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν έχουμε  με έκπληξη δει ότι ήρθε ένας άνθρωπος διαφορετικός που θέλει να βοηθήσει το χώρο να πάει μπροστά ! Ο κύριος Δημήτρης Μιχάλης !
Βλέπουμε έναν μονομάχο που τον χτυπούν 1ον– Όλοι οι ξεβολεμένοι ¨εργαζόμενοι¨ ..γιατί τους κινεί από θέσεις άγκυρες .. – 2ον Η σπείρα των γιατρών γιατί τους ακούμπησε, ..γίνανε μια γροθιά .
Από την άλλη 3ον οι συνδικαλιστές ,,, πονεμένη ιστορία ! Δεν  +διοικούν αυτή τη φορά και γαυγίζουν !
Αλλά και όσοι από αυτούς και άλλους ελέγχουν τα Μ.Μ.Ε. του τόπου και έχουν και ετικέτες – δημοσιογράφοι -.. Τα γράφουν λοιπόν πολύ παραμορφωμένα και ..κιτρινισμένα ! Με μαύρους τίτλους του προσάπτουν διάφορα για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη .Αλλά την θίγουν έτσι την κοινωνία του Αγρινίου δεεν το καταλαβαίνουν ! Την υποτιμάνε την νοημοσύνη της έτσι !   Ο κόσμος βλέπει τα έργα! Αυτοί όμως τη δουλειά τους κάνουν για να έχουν τα προνόμια τους. Λασπολογούν !.  
Θα σταθώ στο ότι απομάκρυνε τους γιατρούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις 3 θανάτων ως τώρα με καταγγελίες, από τα επείγοντα και πέσανε να τον φάνε ! Προσοχή ! Δεν τους στέρησε μισθό ! Δεν τους έβγαλε σε αργία ! Κακώς βέβαια ! Λάιτ τους αντιμετώπισε ! Όλοι μας στο ..διαδρόμους του Νοσοκομείου ψυθιρίζουμε ότι άψογα έπραξε ! Και έτσι πρέπει ! Το εξήγησε και ο ίδιος .Καταλαβαίνει ένα ιατρικό λάθος αλλά δεν δέχεται την αδιαφορία και την αμέλεια .
Εσείς τι κάνετε κύριοι στα υπουργεία σας ? Ακούσατε ποτέ την κοινή γνώμη ? Εγώ όμως την ακούω κάθε μέρα ! Εδώ μένω ! Και δεν τους νοιάζει καθόλου αν άλλαξε τραπεζάκια ή πήρε ομπρέλα . Τον κόσμο τον νοιάζει να έχει γιατρούς και προσωπικό να τον θεραπεύουν σωστά .Υπηρεσίες να το προωθήσουν. Να νιώθει ασφάλεια όταν φτάνει εδώ . Να βλέπει να ενδιαφέρονται και να είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί προπάντων οι γιατροί . Κάτι που δεν βλέπει ακόμα .
Το ότι απομάκρυνε αυτούς τους ανθρώπους από τα επείγοντα χάρη τους έκανε ! Δεν είναι ποινή ! Τους προφύλαξε από το να εκτίθονται στο κοινό . Δεν τους στοχοποίησε όπως σκοπίμως λένε .Γιατί προλάβανε και στοχοποιηθήκανε μόνοι τους . Η πόλη είναι σχετικά μικρή και τα νέα και τα ονόματα διαρρέουν . Λοιπόν τους γλύτωσε από την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου . Δεν είναι δυνατόν- και πρέπει να το κάνετε νόμο – να μην εξετάζει στα Τ.Ε.Π. ασθενή κάποιοος που κατηγορήται για θάνατο ακόμα και αν αποδειχτεί πως δεν έφταιγε αυτός . Μόνο με ομάδα γιατρών .Και όχι εφημερείες εως ότου τελειώσει η ιστορία. Δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο στον κόσμο και έλλειψη διοίκησης η παραμονή τους εκεί. Κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να τον βαραίνει τέτοια υποψία και να συνεχίσει να παίζει με ανθρώπινες ζωές εως ότου   αποφανθεί η δικαιοσύνη . Ααν είναι τυφλή .. Και μάλιστα τελευταία παίζονται πολλά σενάρια για να φύγει ο διοικητής αντί να τον υποστηρίξετε να συνεχίσει έτσι . Ειδικά τώρα για να μην κουκουλώσουν τις υποθέσεις οι ..δικοί τους ! Τώρα που θα γίνουν και οι ΕΔΕ ε? Τυχαίο ? Αν θέλουμε να πάμε πραγματικά μπροστά ως τόπος ! Φοβάστε ίσως ότι θα χάσετε ψήφους από τους υγειονομικούς ? Και δεν φοβάστε ότι είναι περισσότερος ο λαός που δεν του θίγονται τα συμφέροντα αλλά θέλει την υγεία του ? Ο λαός του Αγρινίου βλέπει κύριοι τα έργα ! Βλέπει ότι έχει φέρει γιατρού ότι προχωράει η διαλογή των Τ.Ε.Π.    Ότι οικονομικά είναι εντάξει . Θέλει δικαιοσύνη και διαύγεια !  Καθαρότητα και αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων  ! Δεν τον κοροϊδεύουν 10-20 ανεύθυνοι και κερδοσκόποι που ελέγχουν τα μέσα  !  Δείτε τα έργα ! Πρώτη φορά εμείς τα βλέπουμε! Αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε .. Ναι ! Δεν μπορούμε να πούμε ναι μείνε εκεί κύριε Μιχάλη και συνέχισε να βάζεις τάξη ! Δεν μπορούμε από φόβο . (Όπως και γι αυτό δεν βάζω όνομα εδώ) γιατί αν δείξουμε ότι υποστηρίζουμε τον διοικητή, αν ακουστεί η δική μας φωνή – και πιστέψτε με είμαστε οι περισσότεροι ..αλλά.. υφιστάμενοι . Και από πάνω μας έχουμε τους υπευθυνοανεύθυνους θιγμένους προιστάμενους και διευθυντές που το πιον της διαχείρισης τους είναι τέτοιο που αν τους μετακίνησε ή ξεβόλεψε θα μας κυνηγάνε μέχρι να φύγουμε . .
Δυστυχώς …λυπάμαι για τα χάλια μας ..αλλά  έτσι είναι ..
Αν σας νοιάζει λοιπόν η αλήθεια και θέλετε πραγματικά το δίκαιο  και το σωστό αν δε θέλετε να μοιάζετε με τους άλλους , δώστε δύναμη στον διοικητή να συνεχίσει το έργο του να νιώσουν δικαίωση όσοι από μας δουλεύουν και να μην νιώθουμε ότι όλα είναι μάταια κα άδικα εδώ .,Δώστε μας δύναμη σε όλους να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να νιώθουμε ότι δεν μας κοροϊδεύουν κάποιοι και ότι ίσως σιγά αλλά σταθερά θα μπει μια τάξη σε αυτό το άρρωστο ίδρυμα ! Αν πάλι από φόβο επιτρέπεται σε κάποιους να σας παραπληροφορούν και να σας κάνουν κουμάντο είστε άξιοι της μοίρας σας και της κατρακύλας σας και μας ! Φοβάστε μη χαλάσετε χατίρια και χάσετε ψήφους από κάποια συγκεκριμένη ομάδα εδώ ? Να ξέρετε πως σιμά κοντά ο χρόνος θα είναι καταστροφικός και αφανιστικός για σας  με τέτοιες τακτικές όλοι θα χάσουμε ! Αλλά προπάντων η υγεία ! Χρειαζόμαστε δίκαιη διοίκηση με κότσια και έχουμε ! Και όχι συντεχνίες και μαγειρέματα ! Επιτέλους !
Με τιμή
Ένας υγειονομικός αγανακτισμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου