Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Και νέα φωτιά με προσαγωγή στην Ευρυτανια

Και νέα φωτιά, με προσαγωγή στην Ευρυτανί

Και νέα φωτιά, με προσαγωγή στην Ευρυτανία (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)
Συνεχίζονται οι φωτιές στην Ευρυτανία από αμέλεια, ακόμη και μετά  την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας, στην δυτική πλευρά του Καρπενησίου. Την Τετάρτη, ηλικιωμένος κάτοικος, έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στην Καταβόθρα, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και σε γειτονικά οικόπεδα ενώ λίγο έλλειψε να περάσει σε παρακείμενο δάσος.
Η φωτιά τελικά έσβησε, χάρις στην κινητοποίηση των κατοίκων και την έγκαιρη επέμβαση της ΠΥ Καρπενησίου. Όμως συνελήφθη  και προσήχθη στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης που έβαλε φωτιά και μετά την απολογία του με απόφαση του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Στο μεταξύ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ευρυτανίας, αφέθηκαν τα δύο άτομα, πατέρας και γιος,  που φέρονται ως υπαίτιοι της μεγάλης φωτιάς την Δευτέρα στο Καρπενήσι.
Να θυμίσουμε ότι η αντιπυρική ληγει 31 Οκτωβρίου και η ξηρασία που υπάρχει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, δημιουργεί  συνθήκες για πυρκαγιά για αυτό και απαιτείται προσοχή από όλους. Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά της Δευτέρας , αλλά θα αποζημιωθούν μόνο όσοι είναι δηλωμένοι στο ΟΣΔΕ.
tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου