Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σημαντική εξέλιξη:Ξεκίνησαν οι εργασιες για την προστασία του γεφυριου Μανωλη

Ξεκίνησαν οι εργασιες για την προστασία του γεφυριου του Μανωλη
 
-- Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασιες για την προστασία του γεφυριου του Μανωλη.
Μετα την επείγουσα επιστολη του εκπροσώπου του συλλόγου Γρηγορη Φερρα προς τον περιφερειάρχη Στερεας Ελλαδας Κωστα Μπακογιαννη (καθως διαπιστώθηκε
 οτι στο δυτικό και πιο επίφοβο μερος του γεφυριου υπάρχει κατολίσθηση αρκετών πετρων και διάταση των ήδη υπαρχουσών ρωγμών )δόθηκε αμεσα εντολή με την ΠΕ Ευρυτανιας να κινεί διαδικασίες με μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετωπιση του προβλήματος.
 -Οι προσπαθειες για την προστασία του γεφυριου ειναι επιβεβλημένες καθως οι προγραμματικές μελέτες που αναμένονται μεσα στο 2018 καθιστούν με την υπάρχουσα γραφειοκρατία χρονοβόρα την όλη διαδικασία μειώνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης εως ότου ολοκληρωθεί η αναστήλωση του.
-Το γεφυρι του Μανωλη ειναι το αρχαιότερο μνημειο της Ευρυτανιας,χρονολογείται απο το 1659,ειναι μονότοξο,απο τα αξιολογότερα στην ελληνική επικράτεια και αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο κατα το National Geographic αφου βυθιζεται εξ ολοκλήρου για αρκετούς μηνες και το καλοκαίρι αναδυεται σε όλη του την μορφή.
-Παρά ταύτα αρνείται να πέσει παρά τις δυνάμεις της φύσης δίνοντας ενα ηχηρό μήνυμα περα απο την κατασκευή των μαστόρων εκείνης της εποχής όσο να      αντιληφθούμε την διατηρηση τέτοιων μνημείων στη χωρα μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου