Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Συνεδρίαση του Συντονιστικού για τη μεγαλη φωτιά στα Αμπέλια

Συνεδρίαση του Συντονιστικού για τη μεγάλη φωτιά στα Αμπέλια

epi-pyrkagia2Πηγή agriniopress.gr
Σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για τον Δήμο Αγρινίου για μια αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την μεγάλη φωτιά στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου, που συνεχίζει να καίει δασική έκταση χαμηλής βλάστησης σε ιδιαίτερη δύσβατη περιοχή και παρουσιάζει μια σχετική ύφεση.
Η συνεδρίαση του Συντονιστικού με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Αγρινίου, της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής κλπ, έχει να κάνει με τον απολογισμό της κατάστασης μέχρι τώρα και τον συντονισμό που απαιτείται ώστε η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο , κάτι που δεν κατέστη  εφικτό σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αν και ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου Ερικσον, αυτό δεν έγινε τελικά, μιας και υπήρχαν άλλες προτεραιότητες, κι έτσι πυρόσβεση από αέρος έγινε με αεροπλάνα και συγκεκριμένα από ένα Κάναντερ και ένα Πετζετέλ.  Στην περιοχή εκτός από τους πυροσβέστες και τα οχήματα από διάφορες υπηρεσίες, υπάρχουν χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες από  Περιφέρεια και Δήμο , ενώ αυτό που τουλάχιστον είναι θετικό, είναι πως η πυρκαγιά, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κλπ.
Ρίψεις νερού θα συνεχιστούν από αέρος  και την Πέμπτη, ενώ αναμένεται να τεθεί εκ νέου αίτημα για την συνδρομή  ελικοπτέρου που θεωρείται πως θα είναι καταλυτική για την κατάσβεση της μεγαλύτερης δασικής πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί φέτος το καλοκαίρι στην Αιτωλοακαρνανία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου