Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Παράνομη διάνοιξη δρόμου στο Λαμπιρι-Καταγγελιες απο τον Σπυρο Αδαμη(Φωτο)

Παράνομη διάνοιξη δρόμου στο Λαμπίρι – Καταγγελίες από τον Σπύρο Αδάμη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Παράνομη διάνοιξη δρόμου στο Λαμπίρι – Καταγγελίες από τον Σπύρο Αδάμη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Πηγή sinidisi.gr

Τι διαπίστωσε η Αντιδημαρχία Πρασίνου
Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος η Αντιδημαρχία Πρασίνου καταγγέλλει την προ ετών προσπάθεια διάνοιξης δρόμου σε ορεινό και δύσβατο σημείο του Δήμου, διάνοιξη που επιχειρήθηκε να γίνει χωρίς την έγκριση, την αδειοδότηση και τη γνώση καμίας αρμόδιας υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Αδάμης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να δείχνουν σεβασμό στη φύση και στους ορεινούς όγκους καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη «Σ»: «γίνεται επιδρομή για τσάι, ρίγανη και άλλα αρωματικά φυτά με ληστρικό τρόπο, η οποία συντελεί στην καταστροφή της ζωής στα βουνά μας».
Συγκεκριμένα, ο κ. Αδάμης ανέφερε: «μέσα στα όρια του Δήμου Αγρινίου έχουν συμπεριληφθεί οι ορεινοί όγκοι του Παναιτωλικού και του Αρακύνθου. Ένα σημαντικό κομμάτι του οδικού δικτύου βρίσκεται σε χωριά και οικισμούς που απλώνονται στους πρώην Δήμους Παρακαμπυλίων, Παναιτωλικού, Παραβόλας και στους δύο πρώην δήμους της Μακρυνείας. Η συντήρηση της ορεινής οδοποιίας γίνεται όλο τον χρόνο από τον δήμο Αγρινίου. Είναι δύσκολη και απαραίτητη διαδικασία που γίνεται από τα μηχανήματα της αυτεπιστασίας και άλλα μισθωμένα μηχανήματα. Μέσα από την περιορισμένη χρηματοδότηση ο Δήμος Αγρινίου είναι χειμώνα – καλοκαίρι κοντά στους κατοίκους των ορεινών περιοχών».
adamis lampiri
Ο κ. Αδάμης πρόσφατα επισκέφθηκε από το Περιστέρι τον δρόμο προς το Καταφύγιο, όπου τα μηχανήματα συντήρησαν το δρόμο προς το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου. Τις προηγούμενες ημέρες παρουσία και άλλων παραγόντων ο κ. Αδάμης διέσχισε την περιοχή της βορειανατολικής πλευράς του Παναιτωλικού, δυτικά από το Λαμπίρι, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων. Μετά από πεζοπορία τεσσάρων ωρών πάνω από την περιοχή του μεγάλου καταρράκτη διαπίστωσε παράνομη διάνοιξη δρόμου προς τον καταρράκτη, η οποία φαίνεται να έχει διανοιχθεί πριν από 4 – 5 χρόνια.
«Για εμάς, οι εργασίες που σταμάτησε η ίδια η φύση θα προκαλούσαν οικολογική καταστροφή στην περιοχή, καθώς καμία έγκριση δεν υπήρχε για το δρόμο αυτό. Για το λόγο αυτό καμία εργασία δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς έγκριση, ενημέρωση και μελέτη. Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους συνδημότες να επισκεφθούν τις πανέμορφες ορεινές περιοχές και τα χωριά μας» σημείωσε ο κ. Αδάμης πέραν της έκκλησης που απηύθυνε σε όσους βρίσκονται στο βουνό, να κινούνται με σεβασμό στη φύση και την άγρια χλωρίδα, διότι, όπως διαπιστώθηκε από τον ίδιο και προαναφέραμε: «γίνεται επιδρομή για τσάι, ρίγανη και άλλα αρωματικά φυτά με ληστρικό τρόπο, ο οποίος συντελεί στην καταστροφή της άγριας ζωής στα βουνά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου