Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Η Μοναχή εκπαιδευτικός που διώκεται για πλασματικές εγγραφές σπουδαστών στο ΕΠΑΛ Δυτ.Φραγκιστας

Η Μοναχή εκπαιδευτικός που διώκεται γιατί κράτησε ανοιχτό το σχολείο στην Δυτική Φραγκιστα.

Πηγή lamiareport.gr
μαθητές, οι γονείς, οι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί και όλη η Ευρυτανία στο πλευρό της....
Ο λόγος για την Μοναχή Φεβρωνία η οποία είναι Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας στην Ευρυτανία. Η Μοναχή εκπαιδευτικός διώκεται γιατί φέρεται να δήλωνε ότι στο σχολείο φοιτούσαν παραπάνω μαθητές από τους κανονικούς για να μην μπει λουκέτο από το Υπουργείο Παιδείας, λόγω μικρού αριθμού μαθητών.
Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό κ. Δημητρίου ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την τιμωρία της και την καθαίρεσή της από Δ/ντρια του ΕΠΑΛ.
Αύριο το πρωί μάλιστα η Μοναχή Φεβρωνία έχει κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Στερεάς στη Λαμία, το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη της.
«Η Μοναχή Φεβρωνία υπεραγαπούσε το μοναχικό βίο και το Χριστό στον οποίο είχε αφιερωθεί από νεαρή ηλικία. Η αγάπη της όμως για τα παιδιά και την εκπαίδευση ήταν τόσο μεγάλη που υπερίσχυσε και τα τελευταια χρόνια έχει αφοσιωθεί σε αυτό το έργο υπερβάλλοντας εαυτό και με πολλές προσωπικές θυσίες. Αντί να τη βραβεύσουν για το έργο της και την προσφορά της σε αυτόν τον τόπο και την εκπαίδευση, κάποιοι τη διώκουν. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ερημώνουν τα χωριά μας....», έλεγε εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου στο LamiaReport.
«Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή», δηλώνει στο LamiaReport o γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος είναι στο πλευρό της Μοναχής Φεβρωνίας, στηρίζοντας το έργο της.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΕΛΜΕ των νομών της Στερεάς (Ευρυτανίας, Φθιώτιδας Φωκιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας) καταγγέλλουν τον Προϊστάμενό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Δημητρίου, για την μορφή διοίκησης που ασκεί, κάνοντας λόγο για πληθώρα διώξεων σε εκπαιδευτικούς, για "ψύλλου πήδημα", με αποτέλεσμα να υπονομεύεται συστηματικά η λειτουργία των μικρών σχολικών μονάδων της Ευρυτανίας, οι οποίες απειλούνται με λουκέτο.

1 σχόλιο:

  1. είναι προφανές ότι ο Δημητρίου έχει στόχο, καθαρά, να κλείσει το ΕΠΑΛ της Δ. Φραγκίστας για να φανεί καλός στους προισταμένους του και για να εγγράψει υποθήκες για το υπηρεσιακό του μέλλον. Γνωρίζει πολύ καλά ότι χτυπώντας την διευθύντρια που είναι η ψυχή του σχολείου, αδυνατίζει τη λειτουργία του και το κλείνει με εύκολο τρόπο αφού κανείς άλλος δεν θα δώσει τη μάχη για να το στηρίξει. Οι διαβεβαιώσεις του εξάλλου και η αξιοπιστία του έχουν κριθεί πριν δύο χρόνια όταν έλεγε τα ίδια και έκλεισε το Γυμνάσιο της Παλαιοκατούνας μέρα μεσημέρι. Τον ενοχλεί τον παραπάνω κύριο ότι δεν σκύβουν όλοι μπροστά του και μάλιστα μια καλόγρια η οποία, σύμφωνα με την αντίληψή του,θα έπρεπε να τον τρέμει. Και βεβαίως τον ενοχλεί που δεν ανήκει στην "αυλή" των υποτακτικών που έχει δημιουργήσει γύρω του για να τον λιβανίζουν. Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ο εν λόγω κύριος θα κληθεί να απαντήσει δημόσια αλλά και υπηρεσιακά για μια σειρά παρατυπίες και αυθαιρεσίες στις οποίες έχει επιδοθεί τα τρία χρόνια της θητείας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή